Влада Київщини закликає звертатися на «гарячу лінію» щодо неналежного функціонування укриттів

Влада Київщини закликає звертатися на «гарячу лінію» щодо неналежного функціонування укриттів

Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко заявив, що ситуацію щодо укриттів триматиме на особистому контролі, а у разі неналежного функціонування захисних споруд громадянам слід звертатися на “гарячу лінію”.

Як передає Укрінформ, про це Кравченко повідомляє у Фейсбуці.

“Безпека людей має бути пріоритетом для влади на всіх рівнях! А в умовах війни – особливо. Ситуація, коли люди під час повітряної тривоги не мають доступу до укриттів, – безвідповідальність та недбалість. Трагедія, що сталася сьогодні вночі у столиці, внаслідок чого загинули діти та дорослі, а також є поранені, вчергове довела, що кожна хвилина може стати вирішальною. Життя та здоров’я кожної людини – на першому місці!”, – написав він.

За його словами, тиждень тому КОВА перевірила, як функціонують усі сховища та укриття Київщини.

Читайте також: У столичній поліклініці, де не відкрили укриття, допитують керівництво і персонал - прокуратура

Кравченко сьогодні доручив главам всіх районних державних адміністрацій неухильно виконувати рішення Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та забезпечити вільний доступ до укриттів.

Він підкреслив, що всі укриття мають бути відкритими цілодобово та придатними для використання. “Люди не мають під час ракетної атаки чи атаки дронами панічно шукати, у кого ключі від укриттів”, – додав Кравченко.

Також очільник КОВА доручив головам громад разом із поліцією та Державною службою з надзвичайних ситуацій примусово відкривати ті укриття, які з незрозумілих причин недоступні для людей.

Читайте також: У Києві патрульні перевірятимуть, чи відчинені укриття – Кличко

“Ситуацію триматиму на особистому контролі! Прошу також мешканців Київщини повідомляти на “гарячу лінію” КОВА про всі факти неналежного функціонування укриттів (044)-363-07-34”, - наголосив Кравченко.

Він пообіцяв оперативно реагувати. Також глава КОВА нагадав, що відповідальність – на керівниках кожного району, кожної громади, міста та селища. А рішення у разі їхньої бездіяльності також будуть швидкими.

Читайте також: У КМВА запевнили, що закритих для киян укриттів під час тривоги не буде

Як повідомляв Укрінформ, у Києві загинуло троє людей, які під час повітряної тривоги намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Поліція Києва вже розпочала за цим фактом провадження щодо службової недбалості.

Крім того, усі заходи в районах столиці, які були заплановані до Дня захисту дітей 1 червня, скасовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-