У Карпатах відновлюють туристичну локацію «Болото Рудяк»

У Карпатах відновлюють туристичну локацію «Болото Рудяк»

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті, у селищі Ворохта, відновлюють туристичну локацію «Болото Рудяк».

Про це у Фейсбуці повідомила Ворохтянська селищна рада, передає Укрінформ.

«У Ворохті відновлюють туристичну еколокацію"Болото Рудяк". Роботи проводяться у рамках реалізації проєкту «Промоція екологічного туризму у Ворохтянській громаді шляхом покращення інфраструктури верхового болота Рудяк»», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що болото Рудяк, яке знаходиться у Ворохті на території Карпатського національного природного парку, є одним із найцікавіших та найцінніших у Карпатах.

«Його площа становить близько 100 га. Тут на одному квадратному метрі можна знайти та ідентифікувати понад 200 видів живих організмів, є червонокнижні рослини», - додали у селищній раді.

Проєкт має на меті забезпечити відвідувачів комфортними умовами перебування на природній локації, достовірною інформацією про екосистему болота Рудяк, полегшити маршрут до нього, нагадати про правила поводження на природоохоронній території та підвищити екологічну свідомість туристів і місцевих жителів.

У рамках проєкту вже вдалося облаштувати навколишню територію пішохідним дерев’яним мостиком та лавочками, з яких зручно та безпечно оглядати болото, знайомитись з рослинністю та робити фото. Також територію освітили за допомогою панелей на сонячних батареях.

У планах - створити інтерактивні стенди для дітей, вказівники з центральної дороги для полегшення знаходження об’єкта та зробити маршрут інклюзивним.

Загальна вартість проєкту - 202 000 грн. З них 165 000 грн виділено грантодавцями (їх перелік на фото) та 37 000 із селищного бюджету Ворохтянської територіальної громади.

Читайте також: У Чернівцях на форумі дискутували, як привабити туристів в умовах війни

Болото Рудяк належить до типу верхових оліготрофних боліт, яке живиться переважно атмосферними опадами. Припускають, що близько 2000 років тому на місці теперішнього болота було прозоре велике озеро. Впродовж багатьох століть це озеро поволі міліло і заростало водоростями та мохами, поки не перетворилося на болото та не поросло химерним лісом.

Фото: Фейсбук Ворохтянської селищної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-