Частина споживачів семи областей залишається без світла – Міненерго

Частина споживачів семи областей залишається без світла – Міненерго

Укрінформ
Генерація виробляє достатньо електроенергії для покриття потреб споживачів, але через обстріли та несприятливі погодні умови є знеструмлення частини споживачів у семи областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Станом на 30 травня виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, через негоду знеструмлено десятки населених пунктів у Дніпропетровській та Запорізькій областях», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вночі ворог завдав масованого удару БпЛА, зокрема по Київщині. Влучань та пошкоджень об'єктів енергетичної інфраструктури не зафіксовано.

Водночас ворог продовжує тероризувати прифронтові та прикордонні території. Внаслідок обстрілів у Донецькій області було знеструмлено 6 населених пунктів, без світла також залишилася частина споживачів у Дніпропетровській, Сумській та Харківській областях.

Через попередні обстріли також залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Крім того, є знеструмлення споживачів через негоду: без світла 12 населених пунктів у Запорізькій області та 31 - у Дніпропетровській. За добу вдалося повернути світло для 23,8 тис. споживачів.

«Ситуація з генерацією та споживанням електроенергії стабільна та контрольована. Виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту в системі не спостерігається», – повідомили в Міненерго.

Читайте також: Енергосистема України працює стабільно - Міненерго

У міністерстві додали, що за добу обсяг газу в українських сховищах зріс на 26 млн кубометрів. Запаси блакитного палива становлять майже 9,5 млрд кубометрів.

Як повідомлялось, уночі 30 травня російські війська вкотре атакували Україну безпілотниками Shahed-136/131. Загалом з північного та південного напрямків зафіксовані пуски 31 дрона. Знищені 29 БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-