У Житомирі після атаки дронів пошкоджені будинки, котельні, лікарні та заклади освіти – мер

У Житомирі після атаки дронів пошкоджені будинки, котельні, лікарні та заклади освіти – мер

Укрінформ
У Житомирі внаслідок атаки дронів, що сталася 28 травня, пошкоджень зазнали будинки, котельні, лікарні, заклади освіти та об’єкти водоканалу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«З неділі працює міська комісія, яка встановлює збитки і пошкодження, нанесені громаді після вранішнього удару. На зараз - більш як 30 пошкоджених житлових будинків, 2 лікарні, 13 котелень теплокомуненерго різного ступеня пошкоджень, 3 обʼєкти Житомирводоканалу, 12 закладів освіти… Здебільшого, це пошкоджені вікна», - написав Сухомлин.

За його словами, відновлення пошкоджених вікон для населення в квартирах та приватних будинках буде відбуватись через програму «ЄВідновлення» в «Дії».

Читайте також: У Житомирі внаслідок нічної атаки дронів пошкоджені 26 будинків

«Щодо місць загального користування та інших обʼєктів. Тут чіткого алгоритму від держави немає. Тому завтра скликаємо позачергову сесію. Будемо виділяти кошти на ОСББ та управляючі компанії на відновлення пошкоджень», - додав міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі 28 травня внаслідок нічної ворожої атаки зафіксовано пошкодження, однак минулося без людських жертв.

Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що у ніч проти 28 травня російські війська атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131 з північного напрямку – Брянська область та південного – Краснодарський край. Загалом зафіксовано пуски 54 дронів-камікадзе. Сили оборони знищили 52 дрони.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-