На Луганщині вкрай низькі темпи примусової паспортизації літніх людей

На Луганщині вкрай низькі темпи примусової паспортизації літніх людей

Укрінформ
На тимчасово захопленій росіянами території Луганської області відзначаються вкрай низькі темпи примусової паспортизації літніх людей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

“У так званій “лнр” відзначають вкрай низькі темпи паспортизації серед літніх людей. Як повідомлялося раніше, для підвищення цих показників навіть впровадили виїзні мобільні бригади та волонтерів, які адресно оформлюють всі необхідні документи”, - йдеться у повідомленні.

Однак, якщо взяти показники захопленої 15 місяців тому Міловщини, там лише менше 200 із понад 600 жителів громади, старших 80 років, отримали російський паспорт, зазначають в ОВА.

Крім того, “заяви на перегляд пенсій за російським законодавством прийнято лише від 25% жителів так званої “лнр”, бо для цього необхідно обов’язково мати паспорт рф із позначкою про реєстрацію”.

Читайте також: Загарбники збільшують кількість блокпостів та мінують околиці міст на Луганщині

В обладміністрації підкреслили, що гастролерам-будівельникам вже не цікавий Сєвєродонецьк, бо більшість квартир вони вже встигли перевірити неодноразово.

“Тому з кожним наступним разом до міста їдуть все менш освічені жителі РФ. Дійшло до того, що вони не в змозі скласти кошторис та дефектні акти. Тепер шукають відповідних спеціалістів із місцевих”, - додають в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, із тимчасово захоплених територій Луганської області ворог вивозить дітей в літні табори Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-