Загарбники відмовляють у «коридорі» для виїзду цивільних з ОРЛО через Запоріжжя

Загарбники відмовляють у «коридорі» для виїзду цивільних з ОРЛО через Запоріжжя

Укрінформ
Російські загарбники відмовляються погоджувати «зелений коридор» для виїзду цивільних з тимчасово окупованої території Луганщини через Запоріжжя на підконтрольну українському уряду територію.

Про це заявив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає кореспондент Укрінформу.

«Прямого сполучення з тимчасово окупованими територіями... через лінію зіткнення немає. Ми намагалися пропрацювати цю ситуацію якимось чином з ворогом, через Запоріжжя зробити коридор для того, щоб могли мирні люди виходити. Однак представники «урядів» неформальних цих республік і Росії категорично відмовляються від перемовин ані з нашими державними органами, ані з гуманітарними організаціями», - сказав Лисогор.

Читайте також: Переселенці з ТОТ отримають допомогу в оформленні втрачених паспортів

Він зазначив, що поки що через лінію зіткнення виїзд неможливий, але люди намагаються виїхати з окупованої частини Луганщини через Росію в Європу, а звідти - в Україну.

«Але там є багато питань, бо для чоловіків ця дорога взагалі закрита, бо відразу на блокпостах їх забирають "на службу", на війну проти України, щоб використати їх як живу силу. І взагалі, це дуже дорого. Так, якщо їхати через Росію у Європу, це близько 500 чи 700 євро коштує, щоб провезли, і немає ніякої гарантії», - зауважив Лисогор.

Як повідомлялося, у Сватівському районі, на тимчасово окупованій території Луганської області, російські загарбники повісили чоловіка, який мав чітку проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-