Втратив руку через обстріл росіян: підліток з Херсонщини отримав біонічний протез

Втратив руку через обстріл росіян: підліток з Херсонщини отримав біонічний протез

Фото
Укрінформ
Хлопець з Херсонщини, 14-річний Артур, який втратив руку через російський обстріл, отримав біонічний протез та проходить реабілітацію в Охматдиті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Охматдит.

«Артур пережив окупацію Херсонщини. Після звільнення, коли здавалось, що найстрашніше вже позаду, росіяни почали нещадно обстрілювати місто. Під їхній вогонь потрапив і хлопець, у нього сильно постраждала ліва рука», - йдеться у дописі.

Як повідомляється, Артура спочатку повезли до херсонської лікарні, медики змушені були проводити операцію під ліхтариками, бо в лікарні не було ні світла, ні води. Врятувати руку було неможливо. Хлопцю зробили ампутацію лівої руки вище ліктя, а потім направили у НДСЛ «Охматдит».

За лікування підлітка взялися спеціалісти відділення мікрохірургії Охматдиту та інші медики лікарні. Пізніше реабілітологи та психологи розпочали роботу з фізичного та морального відновлення і підготовку хлопця до протезування. Підкреслюється, що пів року роботи зі спеціалістами зміцнили Артура як фізично, так і морально.

Читайте також: Військовому у Львові встановили біонічний протез руки – він повернувся на фронт

Високофункціональний протез руки з біонічною кистю Артуру виготовили в Україні Стеценко Центр протезування. Профінансували сучасний протез Nova Ukraine та Superhumans Center, частково було і державне фінансування.

Підліток з Херсонщини, який втратив руку через російський обстріл, отримав біонічний протез / Фото: Kostiantyn Golinchenko

Тепер з Артуром продовжать займатися спеціалісти Охматдиту, аби він навчився вправно використовувати протез у повсякденному житті. Зараз з хлопцем тільки проводять перші тренування, але він вже може взяти яблуко та цукерки, переставити стакан з водою, взяти коробок з сірниками, відірвати виноград, потиснути руку.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія за минулу добу, 24 травня, здійснила 83 обстріли Херсонської області, чотири людини дістали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-