Вся територія Херсонщини наразі замінована – Клименко

Вся територія Херсонщини наразі замінована – Клименко

Укрінформ
Наразі територія Херсонської області повністю замінована.

Про це у інтерв’ю «РБК-Україна» поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ. 

«Для прикладу, Київська область. Ми думали, що вона сильно замінована, потім виявилося, що Чернігівська ще більше була замінована, Харківська ще більше, а Херсонська область взагалі замінована вся», - уточнив урядовець.

Він нагадав, що наразі замінованими в Україні вважаються 174 тисячі квадратних кілометрів території. Відповідаючи на питання, скільки приблизно часу займе розмінування наших територій, Клименко зазначив, що тут швидкість буде залежати від площі та інтенсивності замінування.

«Скільки мін прилітає щодня на те ж узбережжя Херсонської області – ми знаємо, кожного дня надходять відповідні дані. І ці території треба буде заново обстежити. Тобто, раз ми розмінували, туди знову щось прилетіло, треба буде ще раз розміновувати», - пояснив глава МВС.

Міністр поінформував щодо глибини розмінування, що це - достатньо тривалий процес.

Читайте також: В Україні 4,5 тисячі кілометрів ліній електропередач заміновані

«І тут ми вже працюємо з нашими міжнародними партнерами, які вже нам надають дистанційні машини механізованого розмінування для розмінування гектарів полів, що ми успішно зараз і робимо. На кінець року очікуємо близько 35 таких машин – це тільки для МВС. Плюс є ще Кабмін, уряд веде відповідні перемовини щодо надання додаткового такого транспорту», - заявив урядовець.

Він висловив сподівання, що українська промисловість цьогоріч зможе надати більше таких транспортних засобів, які будуть використовуватись для розмінувань.

«Але в першу чергу маємо розуміти – ми маємо розмінувати траси під лініями електропередач, наприклад, ті, які в Харківській області – це 12 тисяч кілометрів. Уявіть, який ресурс має бути. Розмінувати все одразу немає ресурсу», - сказав Клименко.

Читайте також: Над розмінуванням деокупованих територій працюють понад 30 саперних груп

За його словами, відповідні спеціалісти дуже часто не можуть цього зробити, бо є постійні обстріли і прифронтової території, і прикордонної.

Керівник МВС заявив, що проблему розмінування обговорюватимуть у Брюсселі на зустрічі міністрів внутрішніх справ.

«Розмінування буде однією з головних тем, щоб світ розумів масштаби трагедії, яка у нас відбувається. Роботи попереду дуже багато, і масштаби ми навіть не уявляємо», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 17 травня перша леді Олена Зеленська заявила, що Україна сподівається на допомогу Південної Кореї у засобах для розмінування територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-