«Білі янголи» вже евакуювали з небезпечних районів понад 400 дітей

«Білі янголи» вже евакуювали з небезпечних районів понад 400 дітей

Укрінформ
Поліцейські екіпажі, які називаються «Білий янгол», наразі вивезли з небезпечних територій близько трьох тисяч осіб, з них більше 400 – діти.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ. 

«(Підрозділ поліції – ред.) «Білий Янгол» вивіз біля трьох тисяч людей з небезпечних територій, з них понад 400 – це діти», - сказав урядовець.

За його словами, у питанні примусової евакуації дітей виникало і виникає дуже багато проблем. 

«У першу чергу, це стосується населених пунктів Донецької області – це Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка, Вугледар, Соледар перед цим був. Дуже важко переконати батьків, що дитину треба вивезти з небезпечних територій», - заявив він.

Клименко уточнив, що раніше Кабмін визначив, яким чином поліція має проводити таку евакуацію. Але, як зазначив міністр, тут є людський, батьківський фактор.

Читайте також: На Сумщині оголошують евакуацію із окремих населених пунктів Охтирської громади

«Одну дитину ми нещодавно діставали з підвалу, куди мати з цією дитиною на руках сховалася і не хотіла виходити. Це було в Донецькій області. Таке відбувається і в Торецьку, і в Часовому Яру. Ми звідти всіх уже вивезли, але, на жаль, такі наші люди деякі, які не розуміють всієї небезпеки», - поінформував керівник МВС.

За його словами, станом на сьогодні, евакуація громадян з цих територій продовжується. «Ми евакуйовуємо людей із сіл Херсонської області, яка постійно обстрілюється. Намагаємося слідкувати за театром бойових дій разом з місцевою владою, щоб вчасно приїхати і визволити людей з цієї пастки», - сказав міністр.

Клименко зазначив, що поліція так і не знайшла кількох дітей у Бахмуті: «Батьки їх настільки глибоко сховали в підвали; ми під кулями їздили в райони, щоб їх знайти».

Читайте також: Загін поліції «Білі янголи» евакуював із Бахмута 20 людей

Він розповів, що кілька днів тому члени екіпажу «Білого янголу», який з передмістя Бахмуту мав вивозити дітей, яких батьки переховували, зазнали поранень, перев’язали собі рани і через кілька годин поїхали знову, щоб усе-таки забрати цих дітей. 

«Що рухає цими батьками – важко сказати, але держава має виконати свою функцію і захистити дітей, чим ми і займаємося», - уточнив глава МВС.

Як повідомлялося, 7 березня уряд схвалив примусову евакуацію дітей із зон бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-