Настоятелю монастиря УПЦ МП з Мелітополя повідомили про підозру за допомогу росіянам

Настоятелю монастиря УПЦ МП з Мелітополя повідомили про підозру за допомогу росіянам

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили настоятелю монастиря з Мелітополя, що входить до Запорізької єпархії УПЦ Московського патріархату, про підозру в колабораційній діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури настоятелю монастиря з Мелітополя, який входить до Запорізької єпархії УПЦ (МП), повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, священнослужитель сприяв російським загарбникам на території Мелітопольского району. З серпня 2022 року він активно брав участь у пропагандистських заходах проти України.

Читайте також: Митрополиту УПЦ МП з Буковини оголосили підозру у розпалюванні релігійної ворожнечі

Під час публічних виступів підозрюваний закликав жителів тимчасово захопленого росіянами Мелітополя підтримати проведення незаконного референдуму про приєднання до складу РФ.

“Разом з іншими представниками Московського патріархату на підтримку окупаційної влади відвідав “церемонію” оголошення незаконної анексії росією Херсонської, Запорізької, Луганської й Донецької областей”, - повідомили в ОГП.

За антиукраїнські погляди та проросійські переконання рішенням Ради національної безпеки України до підозрюваного на 5 років застосовані персональні санкції.

Читайте також: СБУ викрила клірика УПЦ МП, який допомагав загарбникам в Ізюмі

Як повідомляв Укрінформ, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній повідомив, що в ПЦУ перевірятимуть священників УПЦ МП, які виявили бажання приєднатися до помісної церкви, щоб запобігти руйнуванню ПЦУ зсередини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-