Про підозру повідомили російському «сенатору» на Запоріжжі, який був соратником Януковича

Про підозру повідомили російському «сенатору» на Запоріжжі, який був соратником Януковича

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому очільнику Державної реєстраційної служби України Дмитру Вороні, який став так званим “сенатором від Запорізької області РФ”.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі.

Наприкінці 2022 року колишнього соратника експрезидента Віктора Януковича "призначили" так званим “сенатором РФ – представником виконавчого органу влади Запорізької області” і він координував захоплення українських підприємств росіянами на території Запорізької області.

Ворона за власної ініціативи допомагав росіянам формувати загарбницькі "адміністрації" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Запорізької областей, а також був “радником” колаборанта Євгена Балицького.

Крім того, саме Ворона підготував звернення до президента Росії Володимира Путина щодо заохочення державними нагородами РФ російських військових та колаборантів, які сприяли захопленню регіону.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

За ініціативи СБУ суд наклав арешт на майно зловмисника на десятки мільйонів гривень.

Читайте також: СБУ викрила ексміністра освіти Табачника на співпраці з фсб і соратником Кадирова

Серед арештованого – квартири фігуранта у середмісті Києва та Миргороді, будинок загальною площею понад 300 кв. м під Києвом і 10 земельних ділянок в столичному регіоні.

Тривають комплексні заходи для притягнення Ворони до відповідальності за злочини проти України.

Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього міського голову Рубіжного Луганської області заочно засудили до 10 років позбавлення волі за колабораціонізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-