Донеччина під обстрілами: за добу 15 ударів по Авдіївці, на Торецьк ворог скинув авіабомби

Донеччина під обстрілами: за добу 15 ударів по Авдіївці, на Торецьк ворог скинув авіабомби

Фото
Укрінформ
На Донеччині Авдіївка за минулу добу зазнала 15 ворожих обстрілів, а Торецьк - численних артобстрілів та падіння двох керованих авіабомб.

Про це повідомив у Телеграмі керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«На Донецькому напрямку дві людини поранено в Авдіївці — місто зазнало 15 обстрілів… Торецьк зазнав численних артобстрілів та падіння двох керованих авіабомб — пошкоджено будинок, адмінбудівлю та захисну споруду», - написав очільник області.

Він зазначив, що було зафіксовано обстріли Мар'їнки, Максимільянівки та Георгіївки. Також ворог з "Ураганів" обстріляв Курахівську громаду, обійшлося без жертв.

На Горлівському напрямку одна людина загинула і одна поранена у Нью-Йорку — у містечку пошкоджено будинок. Ще один будинок пошкоджено у Миколаївці Костянтинівської ТГ. У Часовоярській ТГ пошкоджено дві багатоповерхівки та два приватні будинки. У Соледарській ТГ пошкоджено два будинки у Никифорівці, констатував керівник ОВА.

Читайте також: За добу російська армія обстріляла дев'ять областей України - зведення ОВА

Він додав, що на Лисичанському напрямку було зруйновано два будинки у Верхньокам'янському та один у Званівці, ще два будинки пошкоджено у Торському Лиманської громади.

Як повідомляє обласна поліція, минулої доби російські війська обстріляли 12 населених пунктів Донецької області, пошкодивши 12 цивільних об‘єктів.

«На Донеччині поліцейські зібрали докази 35 воєнних злочинів росії за добу. Окупанти зосередили вогонь на 12 населених пунктах, знищували цивільних, їхнє житло та критичну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обстрілів зазнали міста Авдіївка, Торецьк, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Нью-Йорк, села Дружба, Іванівське, Карлівка, Миколаївка, Тоненьке, Стара Миколаївка, Червоне. Війська РФ били по населенню авіабомбами, ракетами, РСЗВ «Град», артилерією, танками, мінометами.

У результаті було знищено та пошкоджено 12 цивільних об‘єктів – сім житлових будинків, лікарню, будівлю санепідемстанції, бомбосховище, лінії електропередач, автомобіль.

«Внаслідок російських атак маємо поранених в Іванівському та Часовому Яру. Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - констатували правоохоронці.

Вони нагадали, що за допомогою поліції 22 травня з Донеччини було евакуйовано ще 350 людей, з початку обов’язкової евакуації - 73 899 осіб, серед них 8 568 – дітей, 3 259 - людей з інвалідністю.

Як повідомлялося, минулої доби, 22 травня, російські війська вбили одного та поранили п'ятьох цивільних жителів Донецької області.

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує інфраструктурні об’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-