Росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
За добу російська армія здійснила атаки на дев'ять областей України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 21 травня.

У Чернігівській області за добу ворог тричі обстріляв з артилерії та мінометів Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили сім обстрілів прикордоння. Зафіксовано 56 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Хотінська, Краснопільська, Юнаківська громади.

У Хотінській громаді пошкоджені два приватні житлові будинки.

У Запорізькій області війська РФ здійснили 84 обстріли 18 прифронтових населених пунктів: 68 артударів по Степногірську, Кам'янському, Чарівному, Білогір'ю, Малинівці, сім обстрілів з РСЗВ Залізничного, Новоданилівки, Гуляйпільського, Малої Токмачки, вісім атак БПЛА по Щербаках, Малих Щербаках, Чарівному, авіаудар по Ольгівському.

Читайте також: Загарбники переобладнали школу та садочок на Запоріжжі у польові шпиталі для 50 поранених

Ворог атакував Оріхів з артилерії та РСЗВ, крім того, застосовував заборонені запалювальні боєприпаси по житлових кварталах.

По Гуляйполю росіяни били з артилерії, РСЗВ та БПЛА.

За добу надійшло 100 повідомлень про руйнування цивільної інфраструктури. Деталі уточнюються.

48-річна жінка дістала поранення у Верхній Терсі.

Вночi агресори атакували Дніпропетровську область безпілотниками. Усі вони були збиті військовими з Повітряного командування "Схід".

Зранку ворог вдарив з важкої артилерiї по Нiкопольському району, поцілив по Мирівській громаді. Наслiдки уточнюються.

Вчора росіяни обстрілювали Нікопольський район. З важкої артилерії випустили понад 20 снарядів по Нікополю та Червоногригорівській громаді. Постраждала 46-річна жінка. Пошкоджено 17 приватних і багатоповерхових будинків, сонячні панелі, паркани, господарчі споруди, газопроводи та лінії електропередач.

Читайте також: Оголосили підозру російському генералу, який керував захопленням Харківщини

Внаслідок учорашнього удару дроном-камікадзе "Ланцет" по Харкову пошкоджено одну із споруд аеропорту у Слобідському районі.

Минулої доби у Харківській області на Слобожанському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Нестерного, здійснив мінометні та артилерійські обстріли Удів, Козачої Лопані, Тернової, Гатища, Вовчанська, Плетенівки, Покаляного, Нестерного, Бударок, Землянок, Устинівки та Хатнього.

На Куп’янському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, завдали авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка, Котлярівка і Табаївка.

Читайте також: На Луганському напрямку ворог за ніч вбив не менш як 400 цивільних - перехоплення

Внаслідок обстрілу Куп’янська пошкоджено приватний житловий будинок. З пораненням госпіталізований чоловік віком 46 роки. 61-річна жінка дістала легкі поранення та від госпіталізації відмовилась.

Внаслідок обстрілу із РСЗВ села Лиман Перший Куп'янського району пошкоджені залізнична колія та лінії електропередач.

У селі Руські Тишки Харківського району 43-річний чоловік на власному подвір'ї наступив на міну "Пелюстка" і був госпіталізований.

У селі Нова Госарівка Ізюмського району мотоблок наїхав на міну "Пелюстка". З пораненням був госпіталізований 39-річний чоловік.

У Луганській області вчора загарбники відкривали вогонь по Невському, Стельмахівці, Макіївці та Білогорівці, завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки і Діброви. У Невському загинула жінка.

За добу російська армія здійснила 91 обстріл Луганщини, випустила 436 снарядів.

У Донецькій області за добу росіяни здійснили 25 обстрілів 15 населених пунктів: Краматорська, Авдіївки, Слов’янська, Часового Яру, Нью-Йорка, Очеретиного, Полтавки, Пречистівки, Андріївки, Предтечиного, Карлівки, Бокового, Торецька, Новопокровського, Іванопілля.

Пошкоджено 32 житлові будинки (з них 11 багатоквартирних), три господарчі споруди, ангар, підприємство, два магазини, дитсадок, лікарню, депо, три автомобілі, котельню.

За добу в області одна людина загинула і восьмеро дістали поранення.

У Миколаївській області вчора ворог обстрілював територію населеного пункту Куцурубської громади, пошкоджено приватний будинок.

Також 20 травня росіяни завдавали ударів по береговій смузі та акваторії Очакова. Без постраждалих.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 63 обстріли (випустили 314 снарядів), зокрема по Херсону били двічі з артилерії (сім снарядів). Російські військові поцілили у райони 25 населених пунктів.

Читайте також: На півдні ППО знищила п'ять російських безпілотників

За добу через російську агресію двоє людей загинули, ще двоє дістали поранення.

Поблизу села Клапая Білозерського району внаслідок підриву трактора на вибухівці поранення дістав 48-річний чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-