Війська РФ за добу обстріляли 24 населені пункти Харківщини, є загиблий

Війська РФ за добу обстріляли 24 населені пункти Харківщини, є загиблий

Укрінформ
Російська армія за минулу добу обстріляла щонайменше 24 населені пункти Харківської області, через ворожий обстріл Куп'янська загинув 50-річний мирний житель.

Як передає Укрінформ, про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

Так, ворожих ударів зазнали Харківський, Куп'янський, Чугуївський та Ізюмський райони.

З авіації загарбники били по Бударках, Вільшаній, Кислівці, Котлярівці та Табаївці. Під артилерійським і мінометним вогнем російських військ опинилися Козача Лопань, Нестерне, Стариця, Дворічанське, Кам'янка, Дворічна, Куп’янськ, Вовчанськ й інші населені пункти.

У Богуславці Ізюмського району ворожими влучаннями пошкоджені щонайменше три приватні житлові будинки, господарчі споруди та об'єкти інфраструктури.

Читайте також: Ворог і далі зосереджує зусилля на чотирьох напрямках, за Бахмут йдуть важкі бої

Як зауважив голова ОВА, російські загарбники посилюють терористичні атаки на мирне населення області, використовуючи всю наявну зброю – ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, безпілотники, ракетне озброєння та стрілецьку зброю.

За офіційними даними, протягом останнього місяця ворог понад 140 разів обстрілював Харківську область, зокрема вчинив 24 ракетні атаки.

"Цілями російської армії є переважно цивільні об'єкти та мирне населення, що порушує норми міжнародного гуманітарного права", — наголосив Синєгубов.

Минулої доби росіяни вкотре спробували вести наступ у напрямку Масютівки, однак отримали відсіч та відступили із втратами.

Читайте також: Росіяни за добу завдали 88 ударів по Запорізькій області, троє поранених

Роботи з розмінування в області тривають. Згідно з інформацією очільника ОВА, за добу піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій обстежили майже вісім гектарів території та знешкодили 130 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, загалом за добу російські війська здійснили 31 ракетний і 57 авіаційних ударів, а також 96 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України та населених пунктах.

Фото ілюстративне Олег Синєгубов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-