Армія рф за добу атакувала 10 областей України

Армія рф за добу атакувала 10 областей України

Укрінформ
російські загарбники за добу здійснили атаки на десять областей України, застосовували безпілотники, крилаті ракети, авіацію, важку артилерію, міномети.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 14 травня.

У Тернопільській області вчора ввечері внаслідок атаки росіян було влучання у складські приміщення, що спричинило пожежу. Травмовані двоє людей (опіки та осколкові поранення). Їм надається допомога в лікарнях.

Вранці під час повітряної тривоги на Тернопільщині лунали вибухи. Внаслідок ворожої атаки зруйновано й пошкоджено дачні будинки, торгово-офісне приміщення та вантажні автомобілі. Постраждалих немає. Інформація уточнюється.

У Чернігівській області за добу війська рф 5 разів обстріляли з мінометів та артилерії Новгород-Сіверський район.

Також зафіксовано два удари дронів-камікадзе типу Shahed по Новгород-Сіверському району. Без жертв і руйнувань.

У Сумській області вчора упродовж дня росіяни здійснили шість обстрілів прикордоння. Зафіксовано 65 вибухів. Обстрілів зазнали Великописарівська, Есманська, Білопільська та Краснопільська громади.

У Хотінській громаді внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено лінію електропередач. Без постраждалих.

У Зноб-Новгородській громаді пошкоджено будівлю Центру надання адмінпослуг.

За добу ворог атакував 18 населених пунктів Запорізької області, зафіксовано 95 ударів: 86 артобстрілів, два авіаційні, чотири - з РСЗВ, три атаки БПЛА.

Під ударом перебували на лінії фронту Новоданилівка, Гуляйполе, Оріхів, Ольгівське, Магдалинівка, Полтавка, Мала Токмачка, Залізничне.

Під час масованої атаки по прифронтовому Гуляйполю постраждав 64-річний чоловік. Його евакуювали для лікування в обласний центр.

Зафіксовано 28 повідомлень про руйнування цивільних об'єктів.

Читайте також: росія вбила в Україні вже 481 дитину

У Дніпропетровській області вчора вдень російська армія била з важкої артилерії по Нікополю. У важкому стані до реанімації госпіталізували 57-річного чоловіка.

У місті пошкоджені дві багатоповерхівки, п’ять приватних будинків, декілька господарчих споруд, гараж, мікроавтобус і дві лінії електропередач.

Вночi росiяни обстрiляли Покровську громаду Нiкопольського району. Пошкодженi об'єкт iнфраструктури і транспортне пiдприємство.

Також вночі росіяни завдали ракетний удар, попередньо, із ЗРК С-300, по Новобаварському району Харкова. Пошкоджено залізничні колії, багатоквартирний двоповерховий житловий будинок, гуртожиток. Без постраждалих.

У смт Золочів Богодухівського району Харківської області дві ракети влучили в землю між житловими будинками. У будинках вибито вікна, знищено два гаражі. Люди не постраждали.

Протягом доби ворог обстрілював прикордонні та прифронтові населені пункти Харківщини. На Слобожанському напрямку росіяни завдали авіаційного удару по району Бударок.

З мінометів та артилерії агресори обстріляли Уди, Козачу Лопань, Старицю, Огірцеве, Хатнє, Гатище, Плетенівку, Бочкове, Нестерне та Бударки.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, Новоселівського та східної околиці Стельмахівки.

Загарбники завдали авіаційних ударів по районах населених пунктів Вільшана та Котлярівка. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Табаївка та Нікополь.

Внаслідок обстрілів села Хатнє Куп'янського району пошкоджено щонайменше чотири приватні житлові будинки, сталася пожежа. З осколковим пораненням госпіталізована 43-річна жінка.

Внаслідок обстрілу села Огірцеве Чугуївського району пошкоджено житловий будинок, 61-річний чоловік дістав осколкові поранення та був госпіталізований.

У Луганській області безуспішними були намагання росіян атакувати поблизу Новоселівського та у напрямку східних околиць Стельмахівки.

У районах Білогорівки і Кремінної вчора російські війська здійснювали артилерійські обстріли. По Білогорівці ворог завдав авіаудару. Обстріляні Стельмахівка і Макіївка.

За добу ворог здійснив 108 обстрілів (456 снарядів).

У Донецькій області минулої доби війська рф обстріляли 12 населених пунктів: Курахове, Богоявленку, Торецьк, Костянтинівку, Времівку, Авдіївку, Дружківку, Північне, Нью-Йорк, Велику Новосілку, Вовченку, Бахмут.

Пошкоджено 61 житловий будинок (з них 19 багатоквартирних), лінію тепломереж, два ринки, службовий автомобіль, школу, кафе, будівлю заводу "Конті", склад, аптеку, два магазини, 5 цивільних автомобілів, музей, дві електромережі, АЗС, два газопроводи, приміщення автовокзалу.

На Донеччині за добу семеро людей загинули і 16 дістали поранення.

На Донеччині внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та інфраструктура / Фото: Донецька ОДА (ОВА)

У Миколаївській області вчора вдень внаслідок обстрілу Очакова горів житловий будинок, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Також вчора ворог завдавав ударів з РСЗВ по акваторії Очаківської громади.

Читайте також: Дрони, «Калібри» з Чорного моря, ракети з літаків - Повітряні сили розповіли про нічну атаку рф

У Херсонській області за добу російські загарбники здійснили 90 обстрілів (випустили 434 снаряди), з них по Херсону били двічі (15 снарядів).

росіяни завдали авіаційного удару по Бериславу, в місті зникло електропостачання. Пошкоджені територія та будівлі філії Херсонгазу.

Також вчора агресори обстріляли село Червоний Маяк. Пошкоджено будівлю ліцею.

В селі Золота Балка Новоолександрівської громади поранено людину, руйнацій зазнали три будинки, один із них згорів.

Всього за добу на Херсонщині через російську агресію шестеро людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-