У Вінниці затвердили містобудівну документацію пам'ятника загиблим від ракетного удару рф

У Вінниці затвердили містобудівну документацію пам'ятника загиблим від ракетного удару рф

Укрінформ
У Вінниці затвердили містобудівну документацію щодо пам'ятного знаку загиблим унаслідок ракетного обстрілу 14 липня 2022 року.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Сьогодні виконком міської ради затвердив містобудівну документацію, яка дозволяє встановити на площі Перемоги пам’ятний знак загиблим в теракті 14 липня 2022 року», - написав Моргунов.

Читайте також: Бюсти українських діячів на станції «Університет»: у застосунку «Київ Цифровий» почали опитування

За його словами, йдеться про детальний план території, обмеженої вулицями Замостянська, Острозького, Володимира Винниченка, Івана Бевза, проспектом Коцюбинського в м. Вінниці, який підтримали вінничани на громадських слуханнях.

Ескізний проєкт скверу у пам'ять про загиблих внаслідок російських терористичних ракетних ударів біля Будинку офіцерів, що на Площі Перемоги, містянам представили у березні. У ньому й планують розмістити пам'ятний знак.

Читайте також: На Прикарпатті демонтували памятник, що героїзував червону армію

Як повідомлялось, 14 липня 2022 року ворог обстріляв місто ракетами «Калібр». Вони влучили у будівлю Будинку офіцерів, ущент її зруйнувавши. Серйозно постраждали довколишні будівлі - будинок побуту «Ювілейний», згоріла приватна клініка, пошкоджено будівлю РАЦСу. Ушкоджень зазнали близько 50 житлових будинків. Загинули 29 людей, у тому числі діти, ще понад 200 отримали поранення.

Фото: Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-