За рік поліція отримала понад 360 повідомлень про замінування об’єктів на Київщині

За рік поліція отримала понад 360 повідомлень про замінування об’єктів на Київщині

Укрінформ
Поліція з 1 квітня 2022 року отримала 362 повідомлення про замінування об’єктів на території Київської області.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

“Із 1 квітня минулого року ми отримали 362 повідомлення про замінування об’єктів на території Київщини, серед яких 233 надійшли електронною поштою, 129 телефоном”, – сказав Нєбитов.

За його словами, більша частина таких повідомлень надходить з тимчасово окупованих територій України або з російської федерації.

“Мета – налякати суспільство, посіяти паніку, розхитати правоохоронну систему і знизити пильність громадян щодо реагування на ці повідомлення. Ми це спостерігали і в 2021, і у 2022, і в 2023 роках. Але все одно продовжуємо реагувати на всі виклики та ефективно відпрацьовувати кожен із них, навіть розуміючи, що найімовірніше, вони хибні”, – зауважив начальник обласної поліції.

Він також поінформував, що вибухотехніки поліції Київщини розмінували майже 70 гектарів критих приміщень і приблизно 1,8 тисячі гектарів відкритої місцевості.

Читайте також: Україна потребує техніки для розмінування територій - Мінекономіки

Над розмінуванням в області працюють вибухотехніки столичної поліції, зведені загони представників різних регіональних управлінь НПУ, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також долучалися польські вибухотехніки.

“Своєю чергою поліція Київської області зараз допомагає розміновувати території Херсонської й Харківської областей”, – додав Нєбитов.

Як повідомлялося, 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-