У Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили сонячну електростанцію

У Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили сонячну електростанцію

Укрінформ
У Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили сонячну електростанцію потужністю 35 кВт.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ. 

Як зазначається, благодійна організація «Фонд "Енергетична дія для України"» розпочала проєкти з енергонезалежності шкіл та лікарень у межах двох кампаній: «100 сонячних шкіл України» та «50 сонячних лікарень».

«Сонячна станція потужністю 35 кВт, яка збудована для корпусу новонароджених, – це факт нашої перемоги над темрявою вже сьогодні», − сказала засновниця Фонду Юліана Оніщук.

За її словами, ця станція є гарантованим джерелом резервного електроживлення для лікарні. Тепер навіть за відсутності електроенергії заклад зможе продовжувати діяльність та забезпечити функціонування високовартісного обладнання й апаратури, що працює у відділеннях цілодобово.

Читайте також: Громада на Закарпатті за підтримки U-LEAD встановить сонячну електростанцію

«Минулого року ми відчули, що таке робота медичного закладу в умовах активних бойових дій. Коли медичний персонал цілодобово перебуває на робочих місцях без світла, води та опалення. Ми дуже вдячні донорам і фонду за те, що відгукнулися нам допомогти», − сказав начальник Управління охорони здоров’я ОВА Андрій Лінник.

Чернігівська ОВА та БО «Фонд "Енергетична дія для України"» підписали меморандум про співпрацю та партнерство, яким, зокрема, передбачені проєкти у Чернігівській обласній лікарні та школі № 3 в обласному центрі.

Фото: cg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-