На звільнену від росіян територію Луганщини доставили гуманітарну допомогу

На звільнену від росіян територію Луганщини доставили гуманітарну допомогу

Укрінформ
Жителям звільненої від російських загарбників території Луганської області доставили свіжий хліб, сірники, свічки, будівельні матеріали.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

"Відносно спокійна ситуація на інших ділянках фронту дозволила доставити жителям деокупованих сіл свіжий хліб, сірники, свічки, деякі будівельні матеріали", – зазначив очільник ОВА Артем Лисогор.

За його словами, "втомилася від обстрілів і погодилися виїхати в безпечне місце 60-річна жінка з Макіївки. Їй допомогли евакуюватися до родичів із сусідньої області. Наразі в селі проживає менше 30 осіб, значна частина з яких похилого віку. Розуміють, що жити в Макіївці вкрай небезпечно, але залишають населений пункт неохоче".

Як йдеться в повідомленні, російські війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою, тому цивільні навчальні заклади тимчасово захоплених територій облаштовуються під медичні установи.

Так, у Луганську приміщення ще трьох місцевих лікарень повністю облаштовані під військові госпіталі та заповнені пораненими легкого та середнього ступеня тяжкості.

Читайте також: Через провал мобілізації росіяни перезапускають систему «військкоматів» на Луганщині

"А от прифронтова Кремінна, як і раніше, закрита загарбниками для в’їзду та виїзду. До міста пропускають лише із наявною місцевою реєстрацією. Гостей міста розгортають на блокпосту", - зазначають в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганщини загарбники пришвидшили медичні обстеження дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-