Київстар виділив 10 мільйонів для дитячого опікового відділення центру «Незламні» у Львові

Київстар виділив 10 мільйонів для дитячого опікового відділення центру «Незламні» у Львові

Фото
Укрінформ
Київстар виділив 10 мільйонів гривень на придбання медобладнання для дитячого опікового відділення Центру «Незламні» у Львові.

Про це повідомили під час брифінгу в Національному реабілітаційному центрі «Незламні», передає кореспондент Укрінформу.

Компанія об’єднується разом з dobro.ua та центром «Незламні» і розширює благодійну програму «Дитяча надія» новим напрямком – допомоги дітям з опіками.

«Ми хочемо бути не лише технологічною компанією, а й такою, що допомагає людям впоратися з наслідками цієї війни. Ми акцентувалися на ключових питаннях – підтримка військових, лікарень, постраждалих від наслідків війни і відбудови країни. Наразі проблема опіків є в нашій країні надважливою, жертвами вибухів стають часто діти, і ми виділили 10 мільйонів гривень для покупки критично важливого обладнання», - сказав В2В-директор «Київстар» Костянтин Вечір.

Також він наголосив, що всі абоненти «Київстар» можуть долучитися до благодійної акції допомоги дитячого опікового відділення Національного реабілітаційного центру «Незламні», для цього можна перерахувати кошти від одної до трьох тисяч гривень за смс-повідомленням на номер 45 00 25. І всі зібрані кошти будуть перераховані на придбання лазера для лікування рубців після опіків.

Читайте також: Абоненти Київстару зібрали кошти на обладнання для дитячої лікарні у Харкові

Зі слів генерального директора Першого медоб’єднання Львова Олега Самчука, Національний реабілітаційний центр “Незламні” з перших днів повномасштабного вторгнення став одним з головних прихистків для дітей, які постраждали від війни. За останній рік кількість госпіталізацій зросла в 5 разів – з 20 на добу до 100 на добу. Лікарня прийняла понад 3 000 дітей з усіх куточків України, які тікали від війни, з них 250 – з мінно-вибуховими ураженнями та опіками. Лікарі центру надають високоспеціалізовану медичну допомогу та реабілітацію. Проте, через відсутність необхідних умов і медичного обладнання найважчих дітей з опіками Україна змушена відправляти за кордон.

Київстар виділив 10 мільйонів на придбання медобладнання для дитячого опікового відділення Центру «Незламні» у Львові / ото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

«Війна внесла корективи в медицину. Дитяче опікове відділення ми фактично створюємо з нуля, адже до повномасштабного вторгнення дорослих пацієнтів та дітей не розділяли, а тут є чимала відмінність у протоколах лікування та реабілітації. Ми вивчаємо досвід фахівців з різних країн світу, але для повноцінної роботи нам потрібно покращити умови та придбати дороговартісне обладнання. Адже пацієнти з опіковими потребують надзвичайно вибагливих умов і санітарних норм. Ми зараз перенаправляємо дітей з важкими опіками в США, але вони можуть лікуватися і в нас, бо ми маємо класних фахівців, проте, для цього потрібно створити сприятливі умови», - додав Самчук.

Читайте також: У Львові почали встановлювати дитячі протези

Як повідомляв Укрінформ, Національний реабілітаційний центр “Незламні“ (“Unbroken”) - це місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у Центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-