У Вінниці на пляжі оселилась пара чорних лебедів

У Вінниці на пляжі оселилась пара чорних лебедів

Фото
Укрінформ
У Вінниці на пляжі, що на березі р. Південний Буг, оселилась пара чорних лебедів, вінничан закликали не годувати екзотичних птахів хлібом.

Про це у Фейсбуці повідомляє Подільський зоопарк, передає Укрінформ.

«Адміністрація Подільського зоопарку просить не годувати чорних лебедів, що оселились на одному з пляжів по вулиці Київській у Вінниці, хлібобулочними виробами. Ці продукти можуть завдати непоправної шкоди для здоров'я птахів. Крім того, адміністрація зоопарку застерігає власників собак від вигулу домашніх улюбленців поряд з місцем, яке стало тимчасовим притулком для птахів», - йдеться у повідомленні.

Про чорних лебедів, які оселились на березі річки у межах міста, адміністрацію зоопарку повідомили городяни. Люди цікавились, чи це часом не втікачі зі звіринця, позаяк там також є чорні лебеді. Утім, ці птахи на місці, вони доглядають лебедят, які нещодавно вилупилися із яєць.

Лебеді, які оселились на вінницькому пляжі, ручні, зовсім не бояться людей і беруть корм із рук. Містяни припускають, що вони «переселенці» із зони бойових дій, можливо, із якогось зоопарку.

Адміністрація Подільського зоопарку порадила небайдужим городянам звернутися з приводу переміщення птахів у зоопарк до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. Адже ці птахи перебувають у небезпеці.

У Вінниці на одному з міських пляжів на річці Південний Буг оселилась пара чорних лебедів / Фото: Олександр Ляпін, Укрінформ

Читайте також: В Одесі лебедям варварськи підрізали крила, зоозахисники рятують тварин

Як повідомляв Укрінформ, за кошти одеської підприємиці у вольєрі для приматів у місцевому зоопарку зробили ремонт: три гамадрили вже тестують нову домівку. Водночас містяни продовжують підтримувати мешканців зоопарку через програму «Стань опікуном».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-