росіяни за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
За добу російські загарбники здіснили атаки на 11 областей України, били крилатими ракетами, застосовували авіацію, артилерію, безпілотники, миномети, "Гради".

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 9 травня.

Київська область вночі була атакована російськими крилатими ракетами. Працювала ППО. Фактів влучань не зафіксовано. За попередніми даними, внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено один приватний будинок та господарські споруди. Постраждалих немає. Інформація уточнюється.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив сім обстрілів із мінометів, ствольної артилерії, САУ. Під вогнем перебували Чернігівський та Новгород-Сіверський райони.

Читайте також: росіяни знову обстріляли прикордоння Чернігівщини

Через обстріли залишаються без електропостачання 15 населених пунктів, більшість — у Новгород-Сіверському районі.

У Сумській області вночі та вранці було зафіксовано 9 обстрілів (75 вибухів). Обстрілів зазнали населені пункти Великописарівської, Середино-Будської, Есманської, Білопільської, Юнаківської, Новослобідської територіальних громад.

По Середино-Будській громаді росіяни завдали авіаудару двома ракетами. У селі Ромашкове пошкоджені три приватні житлові будинки та зерносклад агрофірми.

Читайте також: Загарбники вранці та вночі завдали 9 ударів по прикордонню Сумщини

Вчора протягом дня росіяни здійснили 12 обстрілів. Зафіксовано 70 вибухів. Обстрілів зазнали населені пункти Юнаківської, Білопільської, Зноб-Новгородської, Шалигинської, Есманської, Новослобідської громад.

Новослобідська громада була атакована зі ствольної артилерії (чотири вибухи). Пошкоджено два приватні автомобілі, чотири приватні житлові будинки, лінію електропередач. Також був удар з міномета. Внаслідок ще одного артобстрілу (три вибухи) пошкоджено приватний житловий будинок.

Черкаську область вдосвіта ворог атакував, за попередньою інформацією, двома крилатими ракетами. Сталася незначна пожежа на місці падіння однієї з ракет. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна у комунальному закладі.

У Запорізькій області 68 ударів зазнали 19 прифронтових населених пунктів. Зафіксовані 65 артобстрілів, два удари з РСЗВ та атака БПЛА.

Під вогнем росіяни опинились Малинівка, Українка, Гуляйпільське, Оріхів, Гуляйполе, Новоданилівка, Новоандріївка, Ольгівське, Мала Токмачка, Червоне, Полтавка, Щербаки, Білогір'я, Чарівне, Новоіванівка, Кам'янське, Степове, Малі Щербаки, Плавні.

Надійшло 38 повідомлень про руйнування житлових будинків, автівок та іншого приватного майна, приміщень соціальних установ, комунальних мереж.

Під час обстрілу з РСЗВ "Смерч" поранення дістав 15-річний житель Матвіївської громади.

У Дніпропетровській області вночi вiйськовi з повiтряного командування "Схiд" збили усi вісім ворожих ракет.

Уламки впали на чотириповерхівку у Дніпрі. З пораненням госпіталізована 32-річна жінка. У будинку пошкоджені дах та перекриття кількох квартир. На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Небезпечні уламки знешкодили.

Читайте також: Ворог ударив «Іскандером» по Павлоградському району

По Нiкополю та Марганецькiй громадi агресор бив з важкої артилерії. Один приватний будинок знищено, ще чотири пошкоджені. Також пошкоджені господарча споруда і лінії електропередач. Постраждалих немає.

Вчора вдень російська армія ударила ракетами по Павлоградському району. Два вибухи пролунали у Межиріцькій громаді. Ймовірно, ворог застосовував "Іскандери". Загиблих та постраждалих через ракетну атаку немає.

У Харківській області на Слобожанському напрямку минулої доби ворог з мінометів та артилерії обстріляв Гоптівку, Красне, Зелене, Старицю, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Караїчне, Малу Вовчу, Миколаївку та Нестерне.

На Куп’янському напрямку російська армія завдала авіаційних ударів по районах населених пунктів Западне та Масютівка. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Тополі, Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Лиман Перший, Вільшана та Бугаївка.

Вчора ввечері ворог здійснив масований ракетний удар по Харківському району. У селі Новий Коротич ракети влучили в землю, одна ракета С-300 влучила у район між залізничними станціями "Зарічанка" і "Шпаківка" біля смт Солоницівка Харківського району. Пошкоджено електродроти залізничних колій, горіла лісопосадка неподалік залізничної станції “Зарічанка”.

Також ударом ракети пошкоджено приватний житловий будинок в селі Цапівка Богодухівського району.

Читайте також: росіяни б'ють по Харківщині ракетами С-300 - зафіксували три влучання

Вчора війська рф двічі обстріляли Вовчанськ Чугуївського району, пошкоджено приватний житловий будинок.

Унаслідок обстрілів села Фиголівка Куп'янського району пошкоджено два приватні будинки.

У Луганській області вчора агресори били з авіації по Невському та Білогорівці. В бік Білогорівки ворог знов спробував просунутися.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка.

За добу росіяни здійснили по Луганщині 99 обстрілів, випустили 475 снарядів.

У Донецькій області ворог здійснив 30 обстрілів, застосовував ЗРК "С-300", РСЗВ "Град", артилерію.

Під вогнем опинились Краматорськ, Костянтинівка, Авдіївка, Бахмут, Курахове, Часів Яр, Велика Новосілка, Карлівка, Предтечине, Уманське, Червоне, Дружба.

Пошкоджено 32 житлові будинки (з них три багатоквартирні), цех Новокраматорського машинобудівного заводу, будівлю меблевого цеху, гараж, газопровід, два цивільні автомобілі, ЛЕП, теплова мережа, господарчу споруду, церкву, будівлю поліції.

Читайте також: Війська рф за добу поранили одного жителя Донеччини

За добу на Донеччині одна людина дістала поранення.

У Миколаївській області вчора ворог здійснив артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Херсонську область загарбники за добу обстріляли 46 разів (випустили 320 снарядів), з них по Херсону - один обстріл з артилерії (два снаряди). Від ворожого вогню постраждали райони 22 населених пунктів.

В Антонівці через російський обстріл поранення дістали 67-річна жінка та 42-річний чоловік. Їх госпіталізували.

У селі Станіслав постраждали 10 людей, серед них 9-річна дитина. Хлопчик дістав мінно-вибухові травми та поранення голови.

Читайте також: росіяни за добу 46 разів обстріляли Херсонщину, поранені 14 людей

Зі ствольної артилерії росіяни вели обстріл села Золота Балка Новоолександрівської територіальної громади, частково пошкоджено адміністративну будівлю й амбулаторію.

Внаслідок артилерійського удару одна людина була поранена в селі Качкарівка Милівської територіальної громади.

Всього за добу через російську агресію 14 людей дістали поранення, з них одна дитина.

Фото ілюстративне Олег Синєгубов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-