У семи містах України працюють освітні осередки для дітей з Бахмута

У семи містах України працюють освітні осередки для дітей з Бахмута

Укрінформ
У семи містах України працюють освітні осередки для дітей, які евакуювалися з обстрілюваного ворогом міста Бахмут.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Бахмутський міський голова Олексій Рева, який відвідав такий полтавський освітній осередок.

«З осені 2022 року було організовано роботу освітніх осередків у гуманітарних Центрах підтримки бахмутян в містах Київ та Дніпро. З березня поточного року такі освітні осередки активно запрацювали ще в п’яти містах країни: Кривий Ріг, Жовті Води, Полтава, Одеса, Харків», - написав Рева.

Він зазначив, що наразі у зазначених містах перебувають 1707 учасників освітнього процесу, що становить 24% всіх учнів та вихованців Бахмутської громади.

Так, за словами мера, Полтавський освітній простір наразі відвідує 84 дитини. Тут вчителі бахмутських шкіл проводять для старшокласників додаткові заняття з математики та української мови. Учителі мистецтва та початкових класів забезпечують відвідування дітьми полтавських закладів культури: музеїв, лялькового театру, а працівники дошкільних установ проводять розважальні заняття, майстер-класи, конкурси, ігри.

«Я щиро вдячний бахмутським педагогам, які на волонтерських засадах залучаються до роботи в освітніх осередках, за небайдужість і відповідальність. Дякую керівництву Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, який зараз знаходиться у Полтаві, за підтримку наших ініціатив щодо допомоги юним бахмутянам. Коли ми разом – ми сильні!», - наголосив міський голова.

Читайте також: Треба напрацювати спеціальні освітні програми для українських дітей за кордоном - експерт

Як повідомлялося, російська армія нещадно знищує місто Бахмут, калічить і вбиває мирних жителів. На сьогодні росіяни зруйнували понад 4400 житлових будинків, перетворивши місто в руїни. Важкі бої за Бахмут тривають.

Фото: Олексій Рева / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-