Голова Закарпатської ОВА провів день на інвалідному візку, щоб дослідити інфраструктуру Ужгорода

Голова Закарпатської ОВА провів день на інвалідному візку, щоб дослідити інфраструктуру Ужгорода

Фото
Укрінформ
Голова Закарпатської ОВА провів день на інвалідному візку, щоб дослідити інфраструктуру Ужгорода на предмет доступу до людей з інвалідністю.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Сьогодні разом із Надією Дьолог (спортсменка, чемпіонка України, Європи та світу з фехутвання на візках - ред.) вирішив тимчасово пересісти на інвалідний візок та особисто відчути, що таке барʼєри для людей з обмеженими можливостями, які вони долають щодня. " - написав Микита.

На фото, які опублікував Микита, видно, що досліджували чиновники зі спортсменкою місто Ужгород - переважно його центр та площі.

"Нещодавно Україна разом зі світовою спільнотою відзначала Міжнародний день боротьби за права інвалідів. Цей день покликаний звернути увагу на проблеми, пов'язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Та чи повинні особи з інвалідністю боротися за те, що має бути нормою у будь-якому цивілізованому суспільстві? І чи є безбарʼєрними наші громади?" - акцентував Микита.

Читайте також: Лубінець закликав до зміни парадигми у ставленні до людей з інвалідністю

Як згодом повідомили в Закарпатській ОВА, Закарпаття підтримує Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року - відповідну Декларацію в межах конференції «Безбарʼєрна Україна» підписав Віктор Микита.

За його словами, розбудова доступного середовища – у фокусі уваги, адже йдеться про норми цивілізованого розвиненого суспільства.

Фото: Віктор Микита / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-