На Миколаївщині під завалами розбомбленої школи знайшли книги письменника Сизоненка

На Миколаївщині під завалами розбомбленої школи знайшли книги письменника Сизоненка

Фото, відео
Укрінформ
Сапери з міста Баштанка на Миколаївщині при розмінуванні розбомбленої росіянами школи на Херсонщині витягли з-під завалів чотиритомник свого земляка, відомого українського письменника Олександра Сизоненка і передали його до музею.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор Баштанського краєзнавчого музею Олег Требух.

Фото% Баштанський краєзнавчий музей
Фото: Баштанський краєзнавчий музей

«Сергій Коряка та Микола Пантелейчук - жителі Баштанки. Вони з перших днів війни пішли на службу до ТРО, працювали саперами, відзначилися розмінуванням Баштанщини у березні 2022 року. Нещодавно працювали на Херсонщині. Там, серед уламків однієї зі знищених рашистами шкіл, знайшли книжки нашого відомого земляка, українського письменника Олександра Сизоненка. Вони вирішили зберегти книги і передати до Баштанського музею», - сказав Требух.

За його словами, тепер чотиритомник та відеона якому зафіксовано момент, під час якого сапери знайшли книги, займуть своє почесне місце в експозиції російсько-української війни.

Читайте також: Літературна премія «Золота Вежа» у Вінниці вже приймає заявки

Олександр Сизоненко - український прозаїк, публіцист, есеїст, кіносценарист. Родом з села Новоолександрівка на Баштанщині Миколаївської області. Твором, який приніс йому літературне визнання, став роман "Корабели" про життя великого суднобудівного заводу

За епічну трилогію «Степ», «Була осінь», «Мета» Сизоненко у 1984 році удостоєний Державної премії Української РСР ім. Т. Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-