Операційна в укритті перинатального центру: у Львові на аукціоні зібрали майже 5 мільйонів

Операційна в укритті перинатального центру: у Львові на аукціоні зібрали майже 5 мільйонів

Фото
Укрінформ
У Львівській опері відбувся благодійний мистецький аукціон «Промінь» на якому вдалося зібрати 4,8 млн грн, половину з яких скерують на створення операційної в укритті Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Мистецтво несе в світ величезну силу переконання. Лоти, представлені на аукціоні, допоможуть жінкам народжувати навіть під час війни українців, які продовжать будувати Українську державу. Закликаю купувати та колекціонувати українське мистецтво і показувати його світові», – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

У Львові на благодійному аукціоні для створення операційної в укритті перенатального центру зібрали майже 5 мільйонів / Фото: loda.gov.ua

Він зазначив, що важливо подбати про максимально безпечні умови для вагітних, адже ворог атакує цивільні об’єкти та становить велику загрозу в будь-якому місці України. Вартість створення операційної в укритті Львівського обласного клінічного перинатального центру становить 5,5 млн грн.

«Купити мистецтво на аукціоні – це зробити інвестицію. Для аукціону ми відбираємо твори відомих львівських та всеукраїнських художників, а також перспективних молодих митців», – зазначила кураторка проєкту «Ми і світ» Христина Береговська.

Серед лотів представили твори відомих митців – Івана Марчука, Любомира Медведя, Михайла Дзиндри та інших, а також молодих художників, зокрема Катерини Резніченко, Катерини Ковальчук, Римми Виноградової та ін.

Читайте також: У Кропивницькому на благодійному аукціоні зібрали ₴130 тисяч для онкохворих дітей

Під час аукціону вдалося реалізувати 90% із 65 представлених творів мистецтва – картин і скульптур. Таким чином, від торгів виручили 4 млн 800 тисяч гривень – половину коштів скерують на створення операційної, іншу половину – передадуть митцям, чиї твори знайшли своїх нових власників.

Аукціон організували у межах благодійного проєкту культурної дипломатії «Ми і світ».

Як повідомляв Укрінформ, під час благодійного аукціону в Івано-Франківську зібрали понад 3,5 млн грн для підтримки прикарпатських військовослужбовців. На аукціоні був 51 унікальний лот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-