росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України, є загиблі і поранені цивільні люди.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 6 травня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив сім атак (запуск ракет із гвинтокрила, авіабомби, обстріли із мінометів). росіяни били по Новгород-Сіверському та Корюківському районах. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі та вранці було зафіксовано 5 обстрілів, пролунало 15 вибухів. Під вогнем перебували населені пункти Есманьської, Глухівської, Середино-Будської, Білопільської, Миропільської громад.

Читайте також: Упродовж дня росіяни дев’ять разів обстріляли прикордоння Сумщини

З території рф з літака Су-35 ворог ударив двома керованими авіаційними бомбами по Глухову. Знищено повністю два і пошкоджено 34 приватні будинки, а також навчальний заклад № 5 та ЛЕП. Поранення, за попередніми даними, дістали п’ятеро людей, серед яких дитина віком 12 років.

Крім того, вчора протягом дня росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних громад Сумщини. Зафіксовано близько 33 вибухів. Обстрілів зазнали населені пункти Зноб-Новгородської, Есманської, Шалигинської, Новослобідської, Юнаківської, Великописарівської громад.

За минулу добу армія рф 104 рази обстріляла 16 населених пунктів Запорізької області (один ракетний удар, два авіаційні, дві атаки з БПЛА, три удари з РСЗВ та 96 артударів).

Під ворожим вогнем перебували прифронтове Гуляйполе, Залізничне, Степногірськ, Кам'янське. Ворог бив по житлових будинках, адміністративних будівлях, комунальних мережах.

У Єгорівці під час обстрілу постраждала жінка 1985 року народження.

За добу поранення дістали четверо людей.

На Дніпропетровську область вночі росіяни спрямували безпілотники. Військові з повітряного командування "Схід" знешкодили усі чотири дрони Shahed. Уламки впали у Синельниківському районі: пошкоджено 5 приватних будинків та лінію електропередач. Без постраждалих.

Читайте також: Вночі над Дніпропетровщиною ППО знищила чотири «шахеди»

Нікопольський район ворог атакував з безпілотників, бив із важкої артилерії та "Града". Під ударами опинилися Марганецька і Червоногригорівська громади та Нікополь. Пошкодженi приватний будинок та господарська споруда.

У Харківській області на Слобожанському напрямку російська армія здійснила мінометні та артилерійські обстріли Червоної Зорі, Удів, Ветеринарного, Гранова, Козачої Лопані, Гоптівки, Глибокого, Лук'янців, Нескучного та Стариці.

На Куп’янському напрямку обстрілів зазнали Бологівка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Піщане та Стельмахівка.

Внаслідок обстрілів з артилерії та мінометів Вовчанська Чугуївського району пошкоджено щонайменше сім житлових будинків. Без постраждалих.

У Луганській області за добу загарбники здійснили 106 обстрілів (випустили 467 снарядів).

Вогонь з артилерії та мінометів росіяни відкривали по Стельмахівці, Макіївці, Невському й Білогорівці.

Читайте також: Загарбники вивезли ще 50 українських дітей із Луганщини - Центр нацспротиву

У Донецькій області минулої доби війська рф обстріляли 17 населених пунктів, зокрема Краматорськ, Костянтинівку, Курахове, Авдіївку, Слов’янськ, Бахмут, Нью-Йорк, Велику Новосілку, Карлівку, Новопокровське, Предтечине, Новоукраїнку, Щербинівку, Богоявленку, Катеринівку, Дружківку.

Пошкоджено 22 житлові будинки (з них чотири багатоквартирні), три магазини, будівлю фермерського господарства, будинок для літніх людей, адміністративну будівлю та цехи.

За добу по області четверо загиблих і троє поранених.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Читайте також: Армія рф за добу 71 раз обстріляла Херсонщину, двоє поранених

У Херсонській області за добу росіяни здійснили 71 обстріл (випустили 411 снарядів), зокрема Херсон був обстріляний 11 разів (49 снарядів). Загалом російські військові поцілили у райони 30 населених пунктів.

Загарбники били по селах Веселе та Козацьке Новокаховської громади. У Веселому зруйновано будівлю церкви й пошкоджено житлові будинки. Одна людина дістала поранення.

Загалом через удари російської авіації в населених пунктах пошкоджено близько 20 житлових будинків.

У селі Максима Горького Новорайської громади Бериславського району під час виконання робіт на російській міні підірвався і був поранений 30-річний тракторист.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 155 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-