Львівщина першою в Україні запровадила е-квитка на приміських та міжміських маршрутах

Львівщина першою в Україні запровадила е-квитка на приміських та міжміських маршрутах

Фото
Укрінформ
Львівщина стала першою в Україні із запровадження е-квитка на приміських та міжміських маршрутах. До кінця червня валідатори мають встановити у всіх 1050 автобусах області, наразі працюють 26 у тестовому режимі.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Разом із підприємствами ми визначили графік встановлення обладнання в автобусах Львівщини. Першим в списку було ПП «Автосвіт», яке перевозить пасажирів зі Львова до населених пунктів Рава-Руської територіальної громади. Валідатори встановили у 26 транспортних засобах компанії. Все обладнання працює у тестовому режимі. Водій поки залучений у процес валідації – визначає відстань на пристрої, яку планує проїхати пасажир. У перспективі процес оплати відбуватиметься по-іншому, відстань визначатиме сам пасажир», – розповів начальник управління транспорту і зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

До кінця червня валідатори мають встановити у всіх приміських та міжміських автобусах Львівщини. Загалом в області їх є 1050, з них 700 – основні, приблизно 300 – підмінні або резервні транспортні засоби.

Львівщина стала першою в Україні із запровадження е-квитка на приміських та міжміських маршрутах / Фото: Пресслужба Львівської ОВА

Технічним забезпеченням займається інвестор – ТОВ «Smart Ticket Technology». Під час пілотного етапу проєкту компанія перевіряє систему, обладнання та взаємодію всіх складових. У разі виникнення технічних проблем – вирішує їх. 

Читайте також: У Києві оплата проїзду банківською карткою вже доступна у всіх видах комунального транспорту

«Під час вибору обладнання ми, перш за все, спирались на захищеність його бази даних, способи передачі та зчитування інформації, швидкість системи і можливості візуального відображення даних на екрані валідатора. Окрім цього, ми створили мобільний додаток, який функціонує на базі двох операційних систем – Android та IOC. У ньому користувач вже на пілотному етапі впровадження може переглянути інформацію про заплановану поїздку – маршрут, час та місце оплати тощо. Наші спеціалісти постійно вдосконалюють застосунок, в подальшому там з’являться і додаткові функції», – підкреслив менеджер з технічної підтримки «Smart Ticket Technology» Антон Вішталюк.

Зі слів Рудницького, найближчим часом планують обладнати валідаторами автотранспортні підприємства в Перемишлянському та Самбірському районах, а згодом і в інших. 

«Пільговики наразі будуть проїжджати на підставі тих посвідчень, які діють зараз. Але з липня будемо працювати з кожною громадою, вона буде замовляти в інвестора певну кількість пільгових карток, щоб люди ними користувались», – додав Степан Рудницький. 

Як повідомлялося, Львівщина першою в Україні запроваджує електронний квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують в межах області. Кожен валідатор матиме прив’язку до маршруту та відповідну тарифну сітку, оскільки в області діють різні тарифи на проїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-