Внаслідок ракетного удару по Павлограду 1 травня пошкоджені близько 300 приватних будинків

Внаслідок ракетного удару по Павлограду 1 травня пошкоджені близько 300 приватних будинків

Укрінформ
У Павлограді в ніч проти 1 травня внаслідок удару російських ракет пошкоджено близько 300 будинків і 24 навчальні заклади. 

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

"Страшна ніч. Приблизно 300 приватних будинків пошкоджено, два медичних заклади, 13 шкіл і 11 дитсадочків", - поінформував Лукашук.

За його словами, по допомогу на лінію міського голови звернулися понад 1800 жителів міста. Обласна рада виділила постраждалим субвенцію загальною сумою 3 млн грн, міська влада - 6 млн грн.

Читайте також: На підтримку постраждалих внаслідок ракетного удару по Павлограду виділили 9 мільйонів

У відповідь на запитання, чи не спричинила атака виїзду жителів Павлограда, Лукашук заявив, що з міста ніхто не виїжджає, люди відновлюють свої оселі.

Щодо поновлення навчального процесу в школах Павлограда, які наразі переведені на дистанційне навчання, змішану форму навчання, голова облради зазначив, що це залежатиме від термінів ремонту пошкоджених навчальних закладів.

"Це буде залежати від того, з якою швидкістю відновлять пошкоджені вікна, дахи в школах і садочках. Зрозуміло, що це буде оперативно, але давайте відверто - за день чи за два ці роботи зробити неможливо, на них потрібен деякий час", - пояснив Лукашук.

Читайте також: Ракетний удар по Павлограду: влада спростовує інформацію росЗМІ про хімічну небезпеку

Раніше повідомлялося, що внаслідок ракетної атаки 1 травня у Павлограді пошкоджено промислове підприємство, 24 багатоповерхівки і 80 приватних будинків, понівечено п'ять шкіл, стільки ж дитсадків та магазинів, амбулаторію, банківську установу та гуртожиток. Загинуло двоє людей, постраждало 48, з них шість - діти.

Основне фото: Микола Лукашук, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-