Кличко хотів узяти Труханова на поруки

Кличко хотів узяти Труханова на поруки

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко заступився за міського голову Одеси Геннадія Труханова, але заставу не вніс.

Про це Кличко розказав у коментарі Українській правді, передає Укрінформ.

Столичний очільник пояснив, що він є головою Асоціації міст України, яка об’єднує понад 1 тисячу громад, у тому числі й Одеську.

"Як голова АМУ, я повинен відстоювати права та інтереси місцевого самоврядування. Бо мери, місцева влада сьогодні виконують складну і важливу функцію − надання послуг і сервісів мешканцям у критичних умовах війни − в умовах руйнування інфраструктури, проблем з електро-, водопостачанням. Опікуються життєзабезпеченням населення громад", - заявив Кличко.

Київський міський голова додав, що справа «Краяну», за якою обвинувачують Труханова, триває не один рік, а суди весь цей час "ухвалюють різні рішення".

Читайте також: Справа «Краян»: заступнику мера Одеси призначили ₴5 мільйонів застави

"Це вже третій мер, якого фактично прибрали через суд. І це схоже на чергову спробу утисків місцевого самоврядування. І, на жаль, вже стає тривожною тенденцією − прибирати обраних громадою мерів. Тому АМУ просила суд взяти Труханова на поруки", - наголосив Кличко

Також мер Києва додав, що не збирається вносити заставу за Труханова.

За інформацією журналіста Олега Новікова, на засідання у справі мера Одеси Геннадія Труханова, яке відбулося у Києві 4 травня, прийшли міський голова Києва Віталій Кличко і нардеп Антон Кіссе. 

«Вони хотіли взяти мера Одеси на поруки, але суд до цього питання не перейшов», - написав Новіков.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня Вищий антикорупційний суд обрав меру Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 13 млн грн застави. Сторона захисту Геннадія Труханова готує апеляцію щодо оскарження вироку ВАКС, за яким мера взяли під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-