У Миколаєві розміновують водойми за допомогою підводного дрона та гідрографічного апарата

У Миколаєві розміновують водойми за допомогою підводного дрона та гідрографічного апарата

Фото, відео
Укрінформ
У Миколаєві розміновують внутрішні водойми за допомогою підводного дрона та гідрографічного апарата.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Укрінформ. 

«Група піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області проводить роботи з обстеження та приведення в безпечний стан водойм Миколаєва. За допомогою сучасного спеціального обладнання водолази виявили на дні однієї з водойм касетні боєприпаси та хвостову частину реактивної системи залпового вогню ворога, які надалі будуть знищені шляхом контрольованого підриву», - йдеться у повідомленні.

У Миколаєві розміновують водойми за допомогою підводного дрона та гідрографічного апарата / Фото: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області

Зазначається, що під час роботи використовується автономний гідрографічний апарат Sonobot та підводний дрон FIFISH. Дана техніка має низку переваг та розширює коло можливостей водолазів.

Читайте також: Резніков показав робота-«песика», створеного для розмінування

Так, наприклад, система камери підводного дрона забезпечує зйомку 4K із низьким рівнем шуму, ультрашироке поле огляду, уповільнену відеозйомку і алгоритми покращення кольору. Удосконалена пара світлодіодних ліхтарів забезпечує чітке зображення навіть у каламутних водах.

Безпілотний надводний транспортний засіб Sonobot, своєю чергою, є системною платформою, адаптованою до потреб гідрографічної зйомки у внутрішніх водах. Його можна використовувати для виявлення об'єктів, що становлять загрозу безпеці людей та інфраструктури. 

Під час пошукових операцій об'єкти, а в даному випадку вибухонебезпечні предмети, можуть бути виявлені досить швидко, що суттєво скорочує час виконання робіт.

Як повідомлялося, наразі на Миколаївщині заміновано 10 відсотків території – понад 270 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-