У Львові прооперували немовля з рідкісною патологією

У Львові прооперували немовля з рідкісною патологією

Фото
Укрінформ
Львівські медики прооперували немовля з рідкісною патологією — кістковою атрезією хоан, тобто зрощенням носових отворів.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Першого медичного об’єднання Львова, передає Укрінформ.

“Народився із рідкісною патологією і не міг дихати та їсти. Малюка зі зрощенням носових отворів прооперували львівські отоларингологи Лікарні Святого Миколая, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що про аномалію внутрішньоутробного розвитку до народження дитини відомо не було. Вагітність у жінки проходила добре. Тож, коли немовля не змогло самостійно дихати, для всіх стало шоком. Його відразу перемістили в реанімацію, де підключили до апаратів. Там і виявили повну кісткову атрезію хоан - небезпечну для життя патологію дихальних шляхів.

Після десяти днів у реанімації хлопчика прооперували. У лікарні під наглядом неонатологів він провів місяць. Увесь цей час дитина харчувалася за допомогою зонду.

Читайте також: У Кропивницькому лікарі видалили жінці десятикілограмову пухлину

А нині тримісячний Максим уже дихає та їсть самостійно, добре набирає вагу. Щотижня малюка привозять до лікарні для розширення носових отворів та проведення профілактичної чистки. Це обов’язкова процедура, щоб внутрішні ніздрі знову не закрилися. Її проводитимуть поки хлопчикові не виповниться 6 місяців.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня львівські лікарі прооперували чотирирічного хлопчика із Запоріжжя з рідкісним зрощенням кісток.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-