Потерпілим від влучання російської ракети в Умані виділили ₴8,4 мільйона

Потерпілим від влучання російської ракети в Умані виділили ₴8,4 мільйона

Укрінформ
Потерпілим родинам жителів Умані, куди 29 квітня влучила російська ракета, виділять 8,4 мільйона гривень: 3,2 надасть міська рада й 5,2 - обласна.

Про це у Фейсбуці написав начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає Укрінформ.

За його словами, у місцевій лікарні нині лишаються 2 людей. Їм надають усю необхідну допомогу. Ще одного пацієнта – дитину – транспортували до столичної лікарні.

Читайте також: В Умані на місці ракетного удару завершили пошукову операцію, двоє вважаються зниклими

"Сьогодні Уманська міська рада спрямувала 3,2 млн грн на першочергові потреби потерпілих. Також із обласного бюджету ми додаємо понад 5,2 млн грн: 2 млн грн – на ліквідацію наслідків ракетного удару, понад 3,2 млн грн – для надання матеріальної допомоги родинам загиблих і травмованим", - написав Табурець.

В самій Умані нині працюють комісії. Вони фіксують завдані збитки в багатоповерхівці, в яку влучила російська ракета, а також у сусідніх будинках, що зазнали пошкоджень від вибухової хвилі, додав він.

Табурець також повідомив, що американський фонд GEM та HGBF, а також «Нова пошта» допомагатимуть із заміною вікон у будинках. Усі заміри беруть сьогодні, за кілька днів – візьмуться до роботи. За попередніми даними, заміни потребують близько 1500 вікон.

Читайте також: Унаслідок ракетного удару по Умані загинули п'ятеро дітей – МВС

Від завтра в поруйнованій дев’ятиповерхівці працюватимуть експерти. Вони дадуть відповідь на ключове питання, чи можна відбудувати під’їзд. Від цього залежатимуть подальші кроки.

Зараз влада розселяє в тимчасові житла 26 мешканців будинку, які цього потребують.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня внаслідок удару російської ракети по багатоповерхівці в Умані загинули 23 людини. З них - шестеро дітей.

Фото: Ігор Табурець, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-