Харків’янин отримав п’ять років ув'язнення - здавав росіянам позиції ППО

Харків’янин отримав п’ять років ув'язнення - здавав росіянам позиції ППО

Укрінформ
До 5 років позбавлення волі засудили харків’янина, який здавав російським загарбникам позиції протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав чоловіка винним за фактом поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що житель Салтівського району Харкова, одного з найбільш постраждалих районів від обстрілів російських військових, корегував ворожий вогонь.

Читайте також: До 15 років засудили подружжя, яке «зливало» ворогу дані про ЗСУ на Бахмутському напрямку

У червні 2022 року в одній із соціальних мереж чоловік у власних коментарях вказував точні позиції сил протиповітряної оборони Збройних сил України на території Харкова. Ці підрозділи ЗСУ виконували бойове завдання з відсічі збройної агресії рф, прикриваючи місто від ворожих ракет, якими щоденно обстрілювали Харків.

Після того, як чоловік опублікував заборонену інформацію, російські військові піддавали ці локації обстрілам п‘ять разів.

«У судовому засіданні харків’янин пояснив, що дійсно писав коментарі в соціальній мережі, але вину у вчиненні злочину не визнав. Засуджений таким способом нібито намагався попередити про прильоти», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ затримала жителя Лимана, який «здавав» росіянам позиції ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у квітні суд за матеріалами Служби безпеки України призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі зрадниці, призначеній російськими загарбниками на роль «віцемера» міста Торез Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-