Вбивство ведмедиці на Закарпатті: у ДПСУ спростовують причетність прикордонників

Вбивство ведмедиці на Закарпатті: у ДПСУ спростовують причетність прикордонників

Укрінформ
У Державній прикордонній службі спростовують інформацію про вбивство ведмедиці на Закарпатті: кажуть, що на фото у соцмережах – виявлений прикордонним нарядом труп самця ведмедя на ділянці прикордонного підрозділу "Кам’яниця" Чопського загону.

Про це повідомили у Фейсбуці Західного регіонального управління ДПСУ, передає Укрінформ.

"Сьогодні вранці у соціальних мережах з’явилася інформація про незаконне полювання у прикордонні на території Ужанського національного парку, яке, начебто, призвело до загибелі дикої тварини (ведмедиці) та можливу причетність до цього співробітників Державної прикордонної служби України. Зважаючи на широкий розголос, якого набула дана публікація, керівництвом Чопського прикордонного загону вжито негайних заходів з перевірки викладеної у соцмережах інформації, її достовірності, а також усіх обставин події. Відмітимо, що викладена інформація не відповідає дійсності", – йдеться у повідомленні.

Як наразі встановлено, на початку квітня цього року на ділянці прикордонного підрозділу "Кам’яниця" Чопського загону прикордонний наряд виявив труп самця ведмедя, а не ведмедиці, що підтверджується відповідним актом.

Як повідомляють у ДПСУ, про виявлення тіла звіра керівник прикордонного підрозділу проінформував працівників Кам’яницького лісництва. Останні прибули на місце виявлення мертвої тварини і у присутності прикордонників переконались у природній смерті ведмедя. Після цього лісівники закопали труп тварини у землю, що підтверджується відповідним актом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень.

Окремо в ДПСУ зауважили, що відстань від місця, де знайшли тіло ведмедя, становить близько 60 кілометрів від району, де військовослужбовці відділу "Стужиця" раніше знайшли ведмежа, про яке йшлося в дописі представника Ужанського національного парку.

Для повної об’єктивності і встановлення всіх обставин керівництвом Чопського прикордонного загону проводиться службове розслідування. На місце події викликали також співробітників Нацполіції та Кам’яницького лісництва, додали прикордонники.

З огляду на ситуацію, в ДПСУ просять не поспішати з висновками та не розповсюджувати неперевірену інформацію до завершення перевірки правоохоронцями.

Про результати розслідування в ДПСУ обіцяють повідомити додатково.

Читайте також: У ДПСУ розпочали службове розслідування за фактом вбивства ведмедиці на Закарпатті

Як повідомлялося, раніше начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца опублікував допис у Фейсбуці та фото чоловіків у формі прикордонників біля мертвої ведмедиці.

Як стверджують в Ужанському нацпарку, за наявною у них інформацією вони мають підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України.

16 квітня на території колишнього Великоберезнянського району знайшли ведмежа, яке прибилося до села Домашин. Його передали працівникам Ужанського нацпарку, а ті, в свою чергу, передали його на реабілітацію до Центру реабілітації бурого ведмедя НПП "Синевир". Після реабілітації ведмежа обіцяють знову випустити в дику природу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-