У ДПСУ розпочали службове розслідування за фактом вбивства ведмедиці на Закарпатті

У ДПСУ розпочали службове розслідування за фактом вбивства ведмедиці на Закарпатті

Укрінформ
У Чопському прикордонзагоні ДПСУ розпочали службове розслідування за фактом вбивства ведмедиці на Закарпатті.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила речниця Чопського прикордонзагону ДПСУ Олена Трачук.

За її словами, із детальною інфомацією за результатами розслідування громадськість ознайомлять одразу після його завершення.

Як повідомлялося, раніше начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца опублікував допис у Фейсбуці та фото чоловіків у формі прикордонників біля мертвої ведмедиці.

Як стверджують в Ужанському нацпарку, за наявною у них інформацією вони мають підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України.

Читайте також: Маму врятованого ведмежати вбили на незаконному полюванні прикордонники – Ужанський нацпарк

Також охоронцям нацпарку вдалося з'ясувати, що організація та проведення незаконного полювання відбулися за лінією інженерно-технічних споруд на землях природно-заповідного фонду.

16 квітня на території колишнього Великоберезнянського району знайшли ведмежа, яке прибилося до села Домашин. Його передали працівникам Ужанського нацпарку, ті, в свою чергу, передали його на реабілітацію до Центру реабілітації бурого ведмедя НПП "Синевир". Після реабілітації ведмежа обіцяють знову випустити в дику природу.

Фото ілюстративне: Agent Green

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-