На Хмельниччині пройшов благодійний забіг на підтримку пораненого військового

На Хмельниччині пройшов благодійний забіг на підтримку пораненого військового

Фото
Укрінформ
Благодійний забіг під гаслом «Ти герой, ми опора!» пройшов 30 квітня у Кам’янці-Подільському.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба військової частини А2641, передає Укрінформ.

«30 квітня в рамках відкриття туристичного сезону у місті відбувся забіг на підтримку та збір коштів для нашого військовослужбовця Валерія Одайника, якого було важко поранено під Бахмутом. У заході взяли участь військовослужбовці гарнізону, науково-педагогічний колектив національного університету ім. І.Огієнка, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, спортсмени та усі небайдужі», - йдеться в повідомленні.

Загалом до заходу залучилися більш як 1000 людей. Дистанція становила 2 км.

На фініші учасників забігу чекала польова кухня та теплі напої. По завершенню забігу були визначені переможці у різних вікових категоріях та відбулося їх нагородження.

Донати, зібрані за участь у змаганнях, спрямують на реабілітацію важкопораненого захисника.

Валерій Одайник – офіцер Збройних сил України. До лав армії вступив у 2021 році. За рік із командира взводу став командиром навчального курсу. Коли почалося широкомасштабне вторгнення, військовослужбовець разом із побратимами брав участь у бойових діях.

26 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута на Донеччині група розмінування Одайника на автомобілі підірвалась на протитанковій міні. Внаслідок вибуху військовий отримав множинні тяжкі поранення та був доправлений до госпіталю, де йому провели операції з ампутації нижніх кінцівок. Зараз захисник проходить складний курс лікування у м.Львів та чекає протезування.

Читайте також: Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур пробіг 43-ій Лондонський марафон

Як повідомлялося, ветеран ДШВ ЗСУ Максим Пасічник та триатлоніст Вадим Коваленко 7 травня візьмуть участь у марафоні у місті Цинциннаті (США) задля збору коштів на реабілітацію українських воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-