«Марафон Незламних» вирушить у США

«Марафон Незламних» вирушить у США

Укрінформ
Ветеран ДШВ ЗСУ Максим Пасічник та триатлоніст Вадим Коваленко 7 травня візьмуть участь у 42-кілометровому марафоні у місті Цинциннаті (США) задля збору коштів на реабілітацію українських воїнів.

Про це марафонці повідомили під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Це наш третій «Марафон Незламних», який відбудеться в місті Цинциннаті (штат Огайо) - побратимі Харкова. Його головна мета - нагадати, що війна не закінчилася: про це потрібно говорити. Водночас ми прагнемо зібрати кошти на психологічну та фізичну реабілітацію військових. Ми бігтимемо з Максимом удвох. Я супроводжуватиму його всю дистанцію», - зазначив Коваленко.

За його словами, це щорічний захід, під час якого близько 25 тисяч учасників долають шлях у 42 км. Сама дистанція - у вигляді кола, із різноманітним ландшафтом. Коваленко і Пасічник планують пробігти повну дистанцію, а на останніх 5 км до них доєднаються представники української діаспори та інші ветерани. Водночас триатлоніст зазначив, що за сприяння діаспори у межах марафону було організовано дистанцію Run for Ukraine, гроші з якої підуть у благодійний фонд з реабілітації військових.

Як підкреслив Пасічник, підготовка до цього заходу у нього зайняла 4 місяці, і попри тривалу реабілітацію після поранення він подолає всі 42 км.

«Ми виходимо за межі можливого. Люди не готуються так. Середня підготовка до марафону триває пів року - рік. Я хочу довести всім, що немає кордонів, що ти можеш все зробити, навіть якщо маєш травми або вади здоров'я», - підкреслив ветеран.

Також учасники зазначили, що у межах поїздки до Штатів вони планують зустрітися з мером Цинциннаті, а також з американськими ветеранами з різних регіонів США.

Такі забіги напарники також планують провести у Польщі - Варшаві, а також у Німеччині - у Берліні та Нюрнбергу.

Читайте також: У Хмельницькому пройшов благодійний забіг «Сталевий кордон»

Як повідомлялося, перший «Марафон Незламних» відбувся у листопаді 2022 року у Гостомелі. За його результатами, організаторам вдалося зібрати 300 тис. грн на реабілітацію військових. Другий марафон учасники бігли на деокупованих територіях Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-