Посадовців Хмельницької ОВА викрили в організації корупційної схеми

Посадовців Хмельницької ОВА викрили в організації корупційної схеми

Фото
Укрінформ
Директору одного з департаментів Хмельницької обласної військової адміністрації та його заступнику повідомили про підозру в організації корупційної схеми видачі дозвільної документації.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору та заступнику одного із департаментів Хмельницької обласної військової адміністрації за фактом одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Також повідомлено про підозру їхньому посереднику – приватному підприємцю (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовці налагодили корупційну схему видачі технічної документації, дозволів та висновків, що належать до компетенції підрозділу.

“Під час звернень громадян фігуранти роз’яснювали процедуру отримання дозвільної документації та рекомендували звертатися до вичерпного переліку організацій. Посередник повідомляв, що за її погодження необхідно надати “грошову винагороду” для службових осіб департаменту”, - зауважили в ОГП.

Читайте також: ВАКС призначив Труханову заставу у понад 30 мільйонів - Центр протидії корупції

Залежно від виду необхідної документації ціна коливалась від 8 до 50 тис. грн.

Правоохоронці затримали посередника у порядку ст. 208 КПК України після отримання “траншу” в розмірі 18 тис. грн.

Під час обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання фігурантів вилучили 4 960 дол., 1 000 євро, 125 тис. грн, чорнові записи та мобільний телефон.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань викрило на митному посту "Яворів" Львівської митниці схему тотальних поборів з підприємців, які ввозили в Україну товари широкого вжитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-