Міська влада Умані визначила місця, куди відселять постраждалих від ракетного удару рф

Міська влада Умані визначила місця, куди відселять постраждалих від ракетного удару рф

Ексклюзив
Укрінформ
Міськрада Умані визначила місця, куди відселять людей, постраждалих від російського ракетного удару, експерти обстежують постраждалі та зруйновані будинки.

Про це міський голова Умані Ірина Плетньова повідомила кореспонденту Укрінформу на місці події.

"Сьогодні вранці вже було проведено засідання ТЕБ та НС. Соціальні служби обійдуть і обдзвонять усіх постраждалих за адресою Комарова, 25, та ближніх будинків. Визначені місця, куди можна відселити людей, хто потребує такої допомоги. Уже приїхали експерти, роблять обстеження будинку, наскільки він може бути відремонтований і потім придатний для життя. Міською радою зараз проводиться закупівля плівки, щоб закрити вікна, які повилітали. За сьогоднішній день будуть оформлені акти обстеження постраждалих і майна. Думаю, що в понеділок-вівторок ми зберемо сесію і виділимо кошти постраждалим людям", – розповіла Плетньова.

Вона також додала, що вже визначено, де можуть сьогодні і найближчими днями заночувати люди з будинків, що постраждали від російської ворожої атаки. А для того, щоби записатися і повідомити, яка саме допомога потрібна, люди можуть звернутися в ліцей №5. Там же організовано і теплі речі та харчування для постраждалих.

Читайте також: В атакованій російськими ракетами Умані врятували 10 людей

Як повідомляв Укрінформ, зранку 28 квітня російська армія здійснила ракетну атаку на Умань. Наразі відомо про шістьох загиблих і дев'ятьох госпіталізованих людей.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Умані внаслідок ракетного удару пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків, в одному з них знищено цілий під’їзд.

Триває розбирання завалів.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-