На Херсонщині організували евакуацію з Кізомису, який щодня обстрілює ворог

На Херсонщині організували евакуацію з Кізомису, який щодня обстрілює ворог

Укрінформ
На Херсонщині організували безкоштовну евакуацію з села Кізомис, яке ворог щодня обстрілює, з 23 квітня із населеного пункту евакуювали 14 дітей з їхніми родинами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Херсонська ОВА спільно з поліцейськими та волонтерами БФ «Save Ukraine» і БФ «Добра справа» організували безкоштовну евакуацію з Кізомиса», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Громади повинні мати готовий комплекс документів, необхідних під час евакуації людей - експерт U-LEAD

Як зазначається, російські агресори щодня нещадно атакують цей мирний населений пункт. Ворожа авіація та артилерія завдає ударів по цивільній інфраструктурі. Тому з 23 квітня із Кізомису евакуювали 14 дітей з їхніми родинами до Коблева або Києва. Там для них організовано безкоштовне проживання в комфортних умовах.

Підкреслюється, що місцеві жителі, які залишаються в Кізомисі, можуть отримати необхідну гуманітарну допомогу – харчові продукти, ковдри, ліхтарики тощо. Для цього слід звернутися до старостату.

Читайте також: росіяни скинули на Херсонщину п'ять керованих авіабомб

Нині у Кізомисі залишається 13 дітей. З їхніми рідними проводиться робота щодо евакуації, адже перебувати там зараз вкрай небезпечно, особливо з дітьми, зазначають в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін раніше заявляв, що російська війська обстрілюють село Кізомис Білозерської громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-