На Тернопільщині в коледжі навчатимуть новій професії — керувати дроном

На Тернопільщині в коледжі навчатимуть новій професії — керувати дроном

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині навчатимуть новій професії - "оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом (дроном)".

Про це повідомляє в Телеграмі начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, передає Укрінформ.

“Раніше подібна професія була лише у вищих навчальних закладах авіаційного спрямування, відтепер і в професійній школі. Вперше в Україні таких спеціалістів готуватимуть на базі коледжу”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це стало можливим завдяки спільній роботі МОНУ, Тернопільської ОВА і Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Навчання триватиме від півтора місяця до трьох років.

За словами начальника ОВА, з вересня професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою отримає 30 державних місць для цієї професії. А вже зараз на базі коледжу відкриті курси для охочих навчитися керувати дроном.

Слухачі курсу отримають як теоретичні, так і практичні знання. Навчання будуть проводити четверо висококваліфікованих спеціалістів.

Також інформують, що для практичного застосування знань з нової дисципліни заклад отримав спеціалізовані комп’ютерні авіасимулятори.

Читайте також: За проєктом «Армія дронів» вже закупили понад 3,2 тисячі безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Озернянська громада, що на Тернопільщині, виграла грант, на який облаштувала сучасний молодіжний простір та запустила медіацентр, в якому займається тамтешня молодь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-