У Чернігові відібрали дитину в найстаршої матері України

У Чернігові відібрали дитину в найстаршої матері України

Укрінформ
Виконком Чернігівської міської ради одноголосно вирішив негайно відібрати малолітню дитину від 78-річної найстаршої матері України.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

Попередньо працівники міського управління у справах дітей, ювенальної превенції Нацполіції, центру соціальних служб та спеціаліст "Сімейної поліклініки" виїхали за місцем проживання матері та дитини. Неповнолітня під час спілкування попросила, щоб її забрали від матері. Комісійно було складено акт оцінки рівня безпеки дитини і визначено як небезпечний.

"Як і більшість присутніх, як і більшість чернігівців, і мешканців інших міст, я був вражений тим відео, яке сьогодні в соцмережі виклала 12-річна дівчина, мешканка Чернігова. Їхню родину знає вся країна, бо це найстарша мати України. Дитина скаржиться в цьому відео на знущання, на фізичну загрозу її життю і попереджає, що накладе на себе руки. Служба у справах дітей спільно з Нацполіцією вилучила дитину. Вона зараз перебуває в одній із лікарень міста", – сказав виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Читайте також: На Закарпатті жінку та її співмешканця підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої доньки

За його словами, дитину оглянули і травм не виявили. З нею працюватимуть психологи. Життю дитини нічого не загрожує.

Управління у справах дітей Чернігівської міської ради готуватиме позов до суду, який вже і вирішить остаточно, чи відібрати дитину у матері, чи повернути їй.

Напередодні 12-річна донька найстаршої матері України 78-річної Валентини Підвербної в одній із соцмереж опублікувала допис, у якому розповіла про психологічне і фізичне знущання над нею з боку матері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-