У Кропивницькому збирають позапланову сесію облради - хочуть звільнити голову

У Кропивницькому збирають позапланову сесію облради - хочуть звільнити голову

Укрінформ
У вівторок, 25 квітня, у Кропивницькому депутати збирають незаплановану сесію. Голова облради вважає можливими неправомірні дії, через що надіслав заяву до СБУ.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«Депутати Кіровоградської облради скликають позачергову сесію на 25 квітня, щоб звільнити голову ради Сергія Шульгу. Про це він розказав на брифінгу. Сергій Шульга вважає це незаконним та розповів, що написав заяву до Служби безпеки країни, поліції, прокуратури та Державного бюро розслідувань. Під зверненням, яке показав на брифінгу журналістам Сергій Шульга, підпис поставили 24 депутати обласної ради», - йдеться у публікації.

Шульга вважає дії депутатів незаконними, посилаючись на статтю 46 «Закону про місцеве самоврядування»: «Вони скликають 16 позачергову сесію Кіровоградської обласної ради восьмого скликання. Одразу хочу повідомити, що це не відповідає "Закону про місцеве самоврядування", тому що у нас, по-перше, незакінчена сесія, по-друге, на їхню вимогу я скликаю, але продовжу роботу сесії, й це питання планувалося розглядати». (Шульга мав на увазі ініційоване депутатами його зняття на сесії 31 березня).

Голова ради зауважив, що попередня сесія не завершена, тому скликати наступну — протизаконно. Один з ініціаторів звернення депутат Олександр Горбунов сказав Суспільному, що вимога більш ніж третини депутатів — законна: «Ми не бачимо у своїх діях нічого протизаконного і того, що не відповідає нормам регламенту».

Попереднє засідання депутатів обласної ради відбулося 31 березня. За п’ять годин вони не ухвалили жодного рішення та хотіли звільнити голову облради Шульгу. Проведення сесії блокували, перерву оголошували чотири рази.

Сергій Шульга у жовтні 2020 року обраний депутатом Кіровоградської обласної ради від партії «Слуга народу». З 11 грудня 2020 року — голова Кіровоградської обласної ради. До цього обіймав оперативні та керівні посади Управління СБУ в Кіровоградській області. Два роки був заступником начальника управління військової контррозвідки Управління СБУ в Південному регіоні.

Фото: Суспільне Кропивницький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-