В Ірпені відкрили присвячений енергетикам артоб‘єкт «СвітлоПеремагаєТемряву»

В Ірпені відкрили присвячений енергетикам артоб‘єкт «СвітлоПеремагаєТемряву»

Фото
Укрінформ
У п’ятницю в Центральному парку Ірпеня ДТЕК Мережі та влада Київщини відкрили скульптуру «СвітлоПеремагаєТемряву», присвячену енергетикам, які повертали світло на Київщину після деокупації навесні 2022 року, і символізує перемогу світла над темрявою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Ірпені відкрили артоб‘єкт «СвітлоПеремагаєТемряву»/Фото: Кирило Чуботін

«Сьогодні ми відкрили сучасний артоб’єкт - символ віри ДТЕК у майбутнє енергетики, Київщини, України. Адже ми плануємо не просто відновлювати зруйновані мережі, а будувати Smart Grid – електромережі майбутнього, в першу чергу - саме на Київщині», – сказав генеральний директор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко.

Скульптуру «СвітлоПеремагаєТемряву» встановлено у місті Ірпінь, де під час окупації було зруйновано близько 70% мереж. Електромонтери ДТЕК за 45 днів відремонтували електропостачання міста і всієї області, що дозволило розпочати відновлення нормального життя регіону.

Читайте також: Скульптури малюків-засновників Києва перевдягли до Великодня

Як повідомлялося, 18 травня 2022 року фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі на 100% повернули світло у Київську область, звільнену від окупантів. Протягом 45 днів енергетики повернули світло у 600 населених пунктів в домівки 260 тисяч родин. Відновили майже 10 тисяч кілометрів ліній, що були зруйновані обстрілами. Відремонтували та включили 71 високовольтну підстанцію та майже три тисячі трансформаторних підстанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-