Київщина отримала від ПРООН п'ять генераторів для критичної інфраструктури

Київщина отримала від ПРООН п'ять генераторів для критичної інфраструктури

Фото
Укрінформ
Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні за сприяння японського уряду передала Київській області п'ять потужних генераторів для потреб критичної інфраструктури.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Як зауважили в обладміністрації, це перші із 77 одиниць обладнання для забезпечення безперебійного постачання електрики, які Україна має отримати за спільною програмою ПРООН й уряду Японії.

Передані Київській області генератори забезпечать сталу роботу таких об’єктів, як очисні й каналізаційні станції, тепломережі, медичні та навчальні заклади тощо.

Представникам підприємств критичної інфраструктури вже вручили сертифікати на отримання пристроїв.

Участь у церемонії передачі взяли Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда, постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Бутенко та заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Сільє під час заходу наголосив, що ПРООН підтримує зусилля українського уряду для забезпечення безперебійного електропостачання, усвідомлюючи рівень завданої шкоди та ризики, які виникають під час надзвичайних ситуацій. За його словами, постійна підтримка Японією об’єктів критичної інфраструктури формує стабільну платформу і високий рівень готовності до потенційних викликів.

Читайте також: Черкаські школи й дитсадки отримали з Польщі генератори

Представник ОВА зі свого боку відзначив систематичність роботи ПРООН і японського уряду щодо відновлення пошкоджень, яких зазнала Київська область, та підтримки населення.

"Не так давно ми зустрічалися в Ірпені, де бачили, як проводиться розбір завалів зруйнованих будинків, аби згодом розпочати відбудову. Сьогодні міжнародні партнери вкотре допомагають нашій критичній інфраструктурі. Війна в Україні навчила нас бути завжди готовими, швидко реагувати на виклики та забезпечувати потреби населення. Вдячний за підтримку на цьому шляху", — зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, глобальна технологічна компанія Solvd у співпраці з Генеральним консульством України в Сан-Франциско (США) передала Україні 165 генераторів як гуманітарну допомогу.

Фото: ПРООН в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-