На півдні росіяни полюють дронами на мирне населення – Гуменюк

На півдні росіяни полюють дронами на мирне населення – Гуменюк

Укрінформ
На півдні ворог продовжує обстріли та терор мирного населення, зокрема, через скидання розривних гранат з дронів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ з посиланням на Арміюінформ.

За її словами, на Лівобережжі російські загарбники займають вогневі позиції та гатять по тих напрямках, звідки Сили оборони України намагаються їх відтіснити.

"При цьому ворог продовжує застосовувати як авіацію для здійснення атак керованими авіаційними бомбами, так і безпілотні літальні апарати, призначені для розвідування місцевості та водночас завдавання ударів по скупченню людей, автівках та навіть по поодиноких громадянах, які пересуваються територією", — розповіла Гуменюк.

Вона також наголосила, що внаслідок скидання ворогом розривних гранат з дронів за минулу добу зазнали поранень троє мирних жителів Херсонщини.

"Противник не може досягти будь-яких успіхів через нашу результативну контрбатарейну роботу. Відтак він використовує БПЛА задля терору нашого мирного населення. Зокрема, це полягає і в тому, що росіяни намагаються атакувати навіть групи, які задіяні для розмінування місцевості та вичищення від снарядів сільськогосподарських угідь. Через це обстановка, пов’язана з розмінуванням, залишається на півдні дуже важкою", — підкреслила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня.

Читайте також: росіяни за добу 60 разів обстріляли Херсонщину, поранені шестеро цивільних

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи зенітно-ракетних військ ЗСУ збили 10 із 11 ворожих "шахедів", що атакували Україну в ніч на четвер.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-