Перша група переселенців прибула евакуаційним потягом з прифронтової зони на Житомирщину

Перша група переселенців прибула евакуаційним потягом з прифронтової зони на Житомирщину

Укрінформ
Перша група внутрішньо переміщених осіб прибула евакуаційним потягом з прифронтової зони на Житомирщину

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

“Евакуаційні рейси з регіонів, наближених до зони бойових дій, тривають — 19 квітня перша група внутрішньо переміщених осіб прибула евакуаційним потягом з прифронтової зони на Житомирщину, де громада вже подбала про максимально зручні та комфортні умови для переселенців”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Німеччина надасть Україні ще €112 мільйонів на житло для переселенців

Зазначається, що тут так само як і раніше на Львівщині, Черкащині, Кіровоградщині та Хмельниччині, було розгорнуто пункт реєстрації ВПО, виїзну роботу відділення Укрпошти для отримання державних грошових виплат, усім сім'ям системно надається гаряче харчування і гуманітарна допомога від волонтерських організацій та благодійних фондів.

У цьому випадку йдеться про обов'язкову евакуацію родин, які проживали безпосередньо в зоні бойових дій: сьогоднішній рейс доставив і багатодітні родини, і осіб з інвалідністю.

Читайте також: Уряд створив Координаційний штаб з питань реалізації прав переселенців

В Укрзалізниці зазначають, що наразі евакуаційні вагони регулярно курсують з Покровська, Запоріжжя та Херсона і продовжать курсувати стільки, скільки це буде необхідно.

Як повідомлялося, від початку року поїздами Укрзалізниці евакуйовано понад 22 тисячі людей, переважно маломобільних і родин із дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-