У харківській лікарні відкрили кімнату сенсорної релаксації для дітей, які постраждали від війни

У харківській лікарні відкрили кімнату сенсорної релаксації для дітей, які постраждали від війни

Фото
Укрінформ
У харківській дитячій лікарні №24 відкрили кімнату сенсорної релаксації для дітей, які потребують психологічної реабілітації через війну, приміщення оснащене засобами для світлотерапії, звукотерапії, казкотерапії, пісочної (Sand-play) та арттерапії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У кімнаті психологічної реабілітації, як розповіли у лікарні, фахівці працюватимуть із дітьми, які перебували в зоні бойових дій, на окупованих, а згодом звільнених територіях чи стали вимушеними переселенцями, а також з дітками, які й до війни мали психічні чи неврологічні розлади. Загалом тут допомагатимуть дітям долати стресові стани, боротися зі страхами і тривожністю.

У харківській лікарні відкрили кімнату сенсорної релаксації для дітей, які постраждали від війни / Фото: Юлія Байрачна, Укрінформ

«У цій кімнаті ми зможемо застосовувати комплекс методик. Фахівець буде виходити з тощо, що зацікавить дитину в першу чергу. Приміром, дитині сподобається басейн із кульками – працюватимуть там, з використанням казкотерапії чи це буде просто бесіда. Найголовніше, що ця кімната розрахована на одночасну роботу кількох аналізаторів – зору, слуху, тактильні відчуття. Ми маємо кольоротерапію, музичну терапію, використовуємо прийом «світловий душ», завдяки якому досягається ефект спокою, захищеності», - розповідає ерготерапевт, практичний психолог Марина Балмашнова.

Читайте також: Україна й Туреччина обговорили підтримку евакуйованих українських дітей

Кімнату психологічної реабілітації створили за підтримки благодійного фонду «Добрі вчинки разом» в рамках проєкту «Баланс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-