Роблять вигляд, що мають «сміливого лідера»: у Херсонській облраді сумніваються щодо візиту путіна

Роблять вигляд, що мають «сміливого лідера»: у Херсонській облраді сумніваються щодо візиту путіна

Укрінформ
У Херсонській облраді висловили сумнів, що президент рф володимир путін приїжджав на тимчасово захоплену ворогом територію регіону. В облраді також підкреслюють, що моральний дух російських військових на тимчасово окупованій території не дуже високий. 

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Ми аналізуємо заходи безпеки, які окупаційна влада робить перед візитом їхніх високопосадовців, і немає зараз підтвердженої інформації, що дійсно там, на тих локаціях заявлених, де нібито він (путін - ред.) був, що там були відповідні заходи безпеки. Тому є великий сумнів стосовно того, що саме це путін був, «відвідував» тимчасово окуповану територію», - сказав Соболевський. 

За його словами, російська пропаганда таким чином намагається робити картинку, у першу чергу, спрямовану на власну аудиторію. Їй необхідно показати, що вони начебто мають сміливого лідера, який їде на «нову російську» територію, що він, мовляв, «в курсі всіх подій на всіх фронтах».

Читайте також: «Візит путіна» на ТОТ є спробою роспропаганди показати його «могутність» – політолог

Соболевський також висловив сумнів, що така картинка вплине на моральний дух військового угрупування рф, яке перебуває на тимчасово захоплених росією територіях. За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради, у більшості ворожих підрозділів моральний дух не дуже високий. Командири намагаються чимось займати підлеглих з ранку до вечора, дають їм накази «щось копати», навіть там, де немає потреби у створенні додаткової лінії оборони. Коли вони перестають дуже контролювати підлеглих – з’являються випадки мародерства, пограбування, також серед російських військових - поголовний алкоголізм.

«Це те, що зараз відбувається у більшості підрозділів російської армії на тимчасово окупованій території», - підкреслив Соболевський. 

Як повідомлялося, російські державні ЗМІ поширили інформацію про те, що володимир путін нібито напередодні відвідав штаб угруповання військ на Херсонському напрямку та «лнр».

Водночас достовірність відповідних матеріалів викликає сумніви у експертів.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема, і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-